Παύλος Πολάκης: Αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, μετά από απόφαση της Βουλής. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση με τη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Βουλή σήμερα, Τετάρτη (13/04), με 158 ψήφους υπέρ και 102 κατά.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία είχε ζητήσει την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση που είχε κάνει σε βάρος της.

Σφοδρή αντιπαράθεση Αραμπατζή – Πολάκη

Βαριές αλληλοκατηγορίες και χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν οι δύο βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης έδειξε φωτογραφία της κυρίας Αραμπατζή “που παρήλαυνε με στολή Μακεδονομάχου”, καθώς επίσης και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, καταδικάστηκε για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους.

“Έχω αρχίσει και βαριέμαι πλέον. Έχετε άρει καμία 20αριά φορές την ασυλία μου, μέχρι σήμερα έχω 23 δικαστήρια, στα 20 έχω αθωωθεί στα άλλα 3 είναι “χ” μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Ψηφίστε ό,τι θέλετε, είναι σαφές αν πρέπει ή όχι να αρθεί η ασυλία μου. Σημασία έχει μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί εσάς. Εσάς το έργο σας στο αγροτικής ανάπτυξης ποιο είναι; Ψηφίστε κύριοι! Δεν υποχωρούμε, δεν κωλώνουμε”, ανέφερε ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στην κ. Αραμπατζή.

“Η ιστορία μας κρίνει όλους και με σας θα είναι αμείλικτη. Είστε ο μόνος που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων άρσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι για συκοφαντική δυσφήμιση. Όσον αφορά στο έργο μου δεν θα το κρίνετε εσείς, το κρίνει ο πρωθυπουργός”, απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.

Η κ. Αραμπατζή συνέχισε σε υψηλότερους τόνους, καλώντας τον κ. Πολάκη να λύσουν το ζήτημα ενώπιον της δικαιοσύνης και αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εν είδη απειλητικής προειδοποίησης στην επιτροπή είπατε ότι αν άρουν την ασυλία σας θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο γιατί δεν την ζητάτε αντρίκεια σήμερα να με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο; Για να με πάτε αίμα όπως είπατε, να γίνει της αλεπούς ο θάνατος όπως είπατε; Γιατί κρύβεστε 2 μέτρα άντρας πίσω από ασυλία σας; Τι φοβάστε; Ότι θα αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες σας. Τις απειλές σας εκεί που σας παίρνει και σε αυτούς που το δέχονται. Αν σας έχει μείνει ίχνος θάρρους ζητήστε την άρση της ασυλίας για να κριθούμε από τη δικαιοσύνη, ελάτε αν τολμάτε για να αποφασίσει δικαιοσύνη ποιος είναι συκοφάντης και ποιος να τιμωρηθεί για την άθλια συμπεριφορά του”.

“Το κλίμα έχει αλλάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάρχεται και η άλλη φορά θα είναι αλλιώς, να είστε σίγουροι”, απάντησε ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα