Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» εναντίον των νόμων Μπαλτά – Κουράκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα (αίθουσα «Ανδρόγεω»).

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά την Οργάνωση Κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας «Ο Άνθρωπος», στο χωριό Προφήτης Ηλίας, όπου και έγινε μέλος της, επισημαίνοντας ότι «η αλόγιστη οπλοχρησία που παραβαίνει το νόμο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε στην Κρήτη, τον τόπο μας, επικαλούμενοι ιστορικές ή πολιτιστικές ιδιαιτερότητες».

Στη συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και αμπελουργών στο χωριό Προφήτης Ηλείας, ενώ επισκέφθηκε και το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συζήτηση και την ενημέρωση που είχε, έκανε την εξής δήλωση:

«Με χαρά διαπίστωσα στον Προφήτη Ηλία ότι ο πρωτογενής τομέας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και μια δυναμική η οποία ευτυχώς δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη συνολικότερη πολιτική αστάθεια που επικρατεί.

Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του ποιοτικού πρωτογενούς τομέα, ο οποίος δεν θα στηρίζεται μόνο σε επιδοτήσεις και σε επιχορηγήσεις, αλλά θα αγωνίζεται για να καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά στις παγκόσμιες αγορές».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με μια συμφωνία, η οποία  εάν είχε ολοκληρωθεί το Μάρτιο θα ήταν μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μπορεί να πετύχει σήμερα.

Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτήν την αστάθεια.

Εύχομαι η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για τη χώρα και εμείς ως Νέα Δημοκρατία επιφυλασσόμαστε να δούμε τη συμφωνία, να την αξιολογήσουμε, αλλά έχουμε πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτική που αυξάνει φόρους για να χρηματοδοτήσει ένα μεγαλύτερο κράτος, δεν θέλουμε να δούμε αύξηση του ΦΠΑ για να επαναπροσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε αυτές τις πολιτικές θα είμαστε κάθετα αντίθετοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ανάγκη συμφωνίας.

Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κατάλαβε ότι οι ελπίδες που επενδύθηκαν στον κ. Τσίπρα θα διαψευστούν και η επιστροφή του στο ρεαλισμό θα ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες το κόμμα αυτό εκλέχθηκε».

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας

«Η Συνδιάσκεψη θα είναι ένα βήμα, αλλά δεν θα είναι το μόνο βήμα.

Η Νέα Δημοκρατία θα οδηγηθεί και σε ένα Συνέδριο στο οποίο θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Το σημαντικότερο ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα ιδεολογικού προσανατολισμού.

Η Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο κεντροδεξιό,  φιλελεύθερο κόμμα θα είναι τελικά εκείνο το κόμμα που θα εκφράσει το δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας».

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη
SHARE:

24Media Network