Περιοδικό Time: Ο Καμίνης είναι μία νηφάλια φωνή στον κόσμο των άκρων

ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στα γραφεία του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη».(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στα γραφεία του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη».(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αναφέρεται το περιοδικό Time, χαρακτηρίζοντας τον νηφάλια φωνή που δέχεται τα πυρά της αριστεράς και της ακροδεξιάς

Το περιοδικό Time αφιερώνει άρθρο του στο δήμαρχο Αθαναίων, Γιώργο Καμίνη, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό επίθεσης εναντίον του, περιγράφοντάς τον ως μία νηφάλια φωνή στον κόσμο των άκρων.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην είσοδο του κ. Καμίνη στο δήμο, γράφοντας χαρακτηριστικά πως η νίκη του αποτέλεσε έκπληξη για όλους αλλά συνέπεσε και με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν οι πρώτοι φορά που το κόμμα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο.

"Εντός ενός πολιτικού κλίματος που στερείται συναίνεσης, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά", σημειώνει χαρακτηριστικά

Με τη στάση του έχει προκαλέσει την οργή της αριστεράς αλλά και της ακροδεξιάς, ενώ έχει δεχθεί φραστική και σωματική επίθεση με πρόσφατη αυτή έξω από την ΚΕΔΕ, αμέσως μετά τη συνεδρίασή της, με αφορμή το καθεστώς της κινητικότητας.

"Για μένα, το γεγονός ότι και τα δύο άκρα ουρλιάζουν σε μένα είναι η απόδειξη ότι κάνω κάτι σωστό'', λέει ο δήμαρχος.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια στο δήμο ο κ. Καμίνης πέτυχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, χωρίς να θυσιάζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, η αναγκαιότητα των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό. ''Κόβουμε από αλλού'' αναφέρει ο δήμαρχος για να τις διασφαλίσει.

Ο κ. Καμίνης έχει μειώσει το προσωπικό στο δήμο στους 8.700, από 12.000 που ήταν πριν από δυο χρόνια. "Έχει κανείς παρατηρήσει καμία διαφορά;'' αναφέρει.

Η μεγαλύτερη πρόκληση του δημάρχου, όπως γράφει το περιοδικό, είναι να αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να δώσει ζωή σε γειτονιές, όπως ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο.

Παρά τα νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, ο κ. Καμίνης προσπαθεί να περάσει ένα σχέδιο αστικής ανανέωσης με προϋπολογισμό περίπου 80 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται κυρίως μέσω χαμηλότοκων δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στον Γιώργο Καμίνη

SHARE:

24Media Network