Πέτρος Κόκκαλης: Καλεί τη Μέτσολα να συναντήσει την αντιπολίτευση κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πέτρος Κόκκαλης
Ο Πέτρος Κόκκαλης Alexandros Michailidis / SOOC

Ενόψει της επίσκεψής της στην Ελλάδα, ο Πέτρος Κόκκαλης απηύθυνε κάλεσμα προς την Ρομπέρτα Μετσόλα να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στον απόηχο του ψηφίσματος της Ευρωβουλής για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Να συναντηθεί και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλεί την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος Κόσμος, Πέτρος Κόκκαλης.

Με την ευκαιρία της καθόδου της κ. Μέτσολα στην Ελλάδα και την ομιλία που θα απευθύνει ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πέτρος Κόκκαλης, με επιστολή του, καλεί την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να έχει συναντήσεις και με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των κομμάτων μετά και την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ποιότητα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

“Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ομιλία σας στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως και την σημαντική σας πρωτοβουλία να απευθυνθείτε στους νέους ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην τελευταία Ολομέλεια του σώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία προεδρεύσατε, η πλειοψηφία υιοθέτησε ένα ψήφισμα με το οποίο εγείρονται σοβαρές αιτιάσεις για την ποιότητα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία για τους Έλληνες πολίτες η συνάντησή σας με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σας καλώ να την προγραμματίσετε, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά σας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πέτρος Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την πτώση της χούντας, που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγκάζεται να καυτηριάσει και να αναδείξει την Ελληνική Δημοκρατία ως προβληματική, όσον αφορά την τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Πέτρος Κόκκαλης -ως ένας από τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος- έχει επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεχειλώνει τα όρια του κράτους δικαίου και οδηγεί τη χώρα στο κάδρο που περιλαμβάνει την Ουγγαρία και την Πολωνία ως χώρες οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Ολόκληρη η επιστολή του Πέτρου Κόκκαλη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα