ΝΔ: Συνεδρίαση-εξπρές της ΚΟ, αναβάλλεται πάλι η ΚΕΦΕ

ΝΔ: Συνεδρίαση-εξπρές της ΚΟ, αναβάλλεται πάλι η ΚΕΦΕ
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά του πρωθυπουργού κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεδριάζει χωρίς την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά

Χωρίς την παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά αλλά και χωρίς να δώσει το παρών ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώνοντας τους γαλάζιους βουλευτές για τη στάση της ΝΔ στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το προηγούμενο Σάββατο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» καθώς όπως είπε διακατέχεται από «άγχος προσωπικής και κομματικής επιβίωσης» και «δεν είναι στόχος του κ. Τσίπρα η συνεννόηση».

«Η κυβέρνηση στήνει παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Μετά τις κάλπικες υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε την κάλπικη συνεννόηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και είναι υπέρ της συνεννόησης αλλά λέει όχι σε παιχνίδια ανευθυνότητας και πολιτικής απάτης σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας οι εκκλήσεις της κυβέρνησης για συναίνεση στο ασφαλιστικό προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις είναι «ανεύθυνος λαϊκισμός» καθώς όπως τόνισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει ήδη υπογράψει 3 δις ευρώ περικοπές στις συντάξεις και έκανε λόγο για «καιροσκοπισμό» του κ. Τσίπρα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση 22 βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους ζήτησαν αυτοσυγκράτηση από τους τέσσερις υποψήφιους, ώστε να τερματιστούν οι αντεγκλήσεις και να διεξαχθούν οι εκλογές.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε το λόγο κατά τη συνεδρίαση που αποδείχθηκε τελικά πολύ σύντομη και άφησε υπόνοιες για σκόπιμη ακύρωση της διαδικασίας. “Όποιος δεν θέλει εκλογές ας το πει ανοιχτά. Εκλογές στις 13 Δεκέμβρη γιατί κινδυνεύει η ενότητα της παράταξης. Η βάση της ΝΔ βράζει και ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση”, είπε ο περιφερειάρχης.

“Δεν μπορεί να γελοιοποιούμαστε σε τέτοιο βαθμό. Από την προηγούμενη φορά μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί τίποτα”, σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιιώτης.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά, καθώς παραμένει το θολό εσωκομματικό τοπίο και όσο συμβαίνει αυτό όχι μόνο η διαδικασία διαδοχής, αλλά και η ίδια η ΝΔ είναι “στον αέρα.” Ενδεικτικό του αδιεξόδου, είναι πως η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που είχε προγραμματιστεί για απόψε στις  εννέα το βράδυ, εν αναμονή της τελικής απάντησης της Vodafone, αναβλήθηκε για αύριο. Κομματικές πηγές έλεγαν ότι απόψε θα ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις και οι τελικές προτάσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες, όμως χθες η εικόνα που υπήρχε παρουσίαζε τη Vodafone ως τη μόνη εταιρεία που είχε παραμείνει στη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα