Αισιόδοξος για το "κούρεμα" ο Παπαδήμος

Συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν,Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν,Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση. Τελευταίες πινελιές στο πολυνομοσχέδιο. Ραντεβού με Νταλάρα για το PSI

Τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών ενόψει των κρίσιμων επαφών για το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε διαδοχικές επαφές με Παπανδρέου και Καρατζαφέρη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Παπαδήμος συνάντησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στις 12:00 και στις 15:00 συναντήθηκε και με τον αρχηγό του τρίτου κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε Παπανδρέου και Καρατζαφέρη για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και ζήτησε πλήρη στήριξη, ενόψει των νέων επαφών με τον Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ δεν αποκλείεται και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Για το πολυνομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε και μίνι υπουργικό, ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες .

Εκτός από την Αριστερά, που θα καταψηφίσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα το ψηφίσουν ζητώντας αλλαγές.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους New York Times , τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα εξαναγκάζει τους πιστωτές να δεχθούν τις απώλειες του κουρέματος.

"Είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί ενόψει των προσδοκιών σχετικά με το βαθμό της συμμετοχής που θα επιτευχθεί" είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική κατά των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι άργησαν να αντιδράσουν, μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Πολύωρη συνάντηση με Νταλάρα

Περισσότερο από τρεις ώρες ήταν η διάρκεια της συζήτησης του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, για τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του λεγόμενου "κουρέματος".

Γενικά, υπάρχει αίσθημα αισιοδοξίας, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, όπως άλλωστε ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η νέα συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης και νωρίτερα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα γίνει σύσκεψη του κ. Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Αποκεφαλισμός το κούρεμα"

SHARE:

24Media Network