Πώληση μονάδων και στρατηγικό επενδυτή για τη ΔΕΗ προτείνει η Ν.Δ.

Παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ενέργεια, από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, υπεύθυνο του κυβερνητικού προγράμματος, Κωστή Χατζηδάκη, και τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, βουλευτήΤρικάλων, Κώστα Σκρέκα την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ενέργεια, από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, υπεύθυνο του κυβερνητικού προγράμματος, Κωστή Χατζηδάκη, και τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, βουλευτήΤρικάλων, Κώστα Σκρέκα την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ποιες οι άμεσες προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για την ενέργεια. Επίθεση του αντιπροέδρου του κόματος Κ. Χατζηδάκη στην κυβέρνηση και στην τακτική που ακολουθεί

Το πρόγραμμά της για τον τομέα της ενέργειας, σε μια χρονική στιγμή καθόλου τυχαία, αφού στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος υπουργός διαπραγματεύεται αυτά ακριβώς τα πράγματα, ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Βασικοί πυλώνες της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πώληση ή παραχώρηση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, καθώς και επαναφορά του μοντέλου των ιδιωτικοποιήσεων κατά 66% του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ.

Το πρόγραμμα της ΝΔ παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής τομεάρχης, Κώστας Κατσαφάδος και ο γραμματέας προγράμματος, Γιώργος Στεργίου.

Ο κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τη συμφωνία με την τρόικα για τη βίαιη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ όσο και για τη διαπραγματευτική τακτική: "Είναι λανθασμένη η τακτική καθώς θα μπορούσε να ανταλλάξει τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια με ελαφρύτερο πακέτο στα δημοσιονομικά. Η κυβέρνηση κάνει πιο βαρύ τον λογαριασμό για την ίδια τη ΔΕΗ, αλλά και για φορολογούμενους και συνταξιούχους", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστές τις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ που έχουν σαν στόχο σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια τη διάσωση της δημόσιας επιχείρησης αλλά και την απελευθέρωση της αγοράς:

1. Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66% με πρόβλεψη για τον έλεγχο του δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό θα εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ρευστότητας.

2. Συμβάσεις παραχώρησης και πώλησης υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔEΗ καθώς έτσι μόνο θα δημιουργηθούν συνθήκες ρευστότητας.

3. Δυναμική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Επιχείρησης

4. Ανάπτυξη κι ενδυνάμωση της ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή.

5. Άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρίας όπως ισχυρά κίνητρα για την πληρωμή των λογαριασμών.

6. Να προχωρήσει κανονικά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

7. Να αρχίσει ξανά η εξερεύνηση υδρογονανθράκων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network