ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να συζητηθούν τα του απολογισμού και γι' αυτό ανέβαλλε την κεντρική επιτροπή του ΣΚ.

Για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε την Τετάρτη το πρωί, η Κεντρική Επιτροπή θα πάρει τη σκυτάλη για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φλεβάρη.

Στην πολιτική γραμματεία της Τετάρτης έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος μέχρι το Σάββατο να συζητηθούν διεξοδικά τα του απολογισμού της κυβερνητικής θητείας και να αναλυθούν ενδελεχώς.

ADVERTISING

Οπότε την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Γραμματεία ακριβώς γι' αυτό το λόγο και θα προκύψουν και τα σχετικά κείμενα. Την Τετάρτη έγινε κουβέντα και για τα "ανθρωποφαγικά" όπως πολλοί τα χαρακτηρίζουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το κόμμα (βλέπε παρακάτω).

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει αναδιοργάνωση των ΜΜΕ του κόμματος.

Η σχετική ανακοίνωση

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας. Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network