Πως αντιμετωπίζει η ΝΔ την εξεταστική για το μνημόνιο

5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5       ,  8 , 2015
5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5 , 8 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η Συγγρού κάνει λόγο για άρτο και θεάματα προκειμένου το “τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ” να περάσει απαρατήρητο. Δηλώνει πάντως ότι δε φοβάται την εξεταστική, αλλά δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ψηφίσει υπέρ στη Βουλή. Οι γαλάζιοι θα μετάσχουν πάντως στη διαδικασία

Η ανακοίνωση κατάθεσης από το ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο έφερε τη Νέα Δημοκρατία αντιμέτωπη με την παλιότερη δική της σχετική πρόταση, η οποία το 2012 λόγω και της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείφθηκε.

Η Συγγρού κάνει λόγο για εμφανή σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση της σημερινής κυβέρνησης στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, υπονοώντας σαφώς ότι στόχος είναι να επικεντρωθεί η δημόσια συζήτηση στην εξεταστική και όχι σε μέτρα που έρχονται.

“Όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα. Αλλά «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά την παράταση του δεύτερου μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο μνημόνιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης.

Η Ν.Δ διαμηνύει ότι δε φοβάται την εξεταστική, καθώς δεν αγγίζει την ίδια. “Εμείς πήραμε τη χώρα αφού είχε ήδη μπει σε μνημόνιο και πήγαμε να τη βγάλουμε”, έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται και η περίοδος από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές.

Δεν έχει όμως ξεκαθαρίσει ποια στάση θα κρατήσει η Ν.Δ στη σχετική ψηφοφορία και φαίνεται πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το εάν θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ, να απέχει ή να δηλώσει παρόν. Το βέβαιον είναι ότι θα μετάσχει στη διαδικασία, όμως επίσης δεν έχει αποφασιστεί με ποιους βουλευτές. Οι γαλάζιοι ανέμεναν χθες να κατατεθεί η πρόταση, να δουν το ακριβές περιεχόμενο και στη συνέχεια να λάβουν τις αποφάσεις τους εν όψει της συζήτησης που αναμένεται να ξεκινήσει τη Μεγάλη Δευτέρα.

Δεν έχει επίσης ληφθεί απόφαση για ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network