Με σφραγίδα Φώφης- Σταύρου το ‘Κίνημα Αλλαγής’

Με σφραγίδα Φώφης- Σταύρου το ‘Κίνημα Αλλαγής’
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ / ΦΩΤΟ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Το όνομα του νέου φορέα δηλώνει την παράδοση του χώρου της κεντροαριστεράς ενώ ταυτόχρονα ως κινήματα αυτοπροσδιορίζονται σχεδόν όλα τα κόμματα που μετέχουν

Η ανακοίνωση του ονόματος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ξάφνιασε πολλούς ακόμα και από τον στενό πυρήνα των στελεχών των δύο κομμάτων. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν για το που βρίσκεται η πηγή του ονόματος Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένα όνομα που συναποφάσισαν οι δυο τους. Τις τελευταίες ημέρες οι επαφές τους είχαν πυκνώσει αρκετά. Σε αυτές τις επαφές τέθηκε και το θέμα της ονοματοδοσίας. Αν και στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν κι άλλες προτάσεις, το Κίνημα Αλλαγής κέρδισε σχεδόν από την αρχή την κούρσα.

Μέσα σε αυτές τις δύο λέξεις κρύβεται άλλωστε η παράδοση του χώρου. Ως κινήματα αυτοπροσδιορίζονται σχεδόν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν. Το ΠΑΣΟΚ, το πρώτο συνθετικό του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και το Ποτάμι. Επίσης, οι εμπνευστές του θεωρούν ότι οι 210.000 ψηφοφόροι που συμμετείχαν στις ενδοπαραταξιακές εκλογές δημιούργησαν με την παρουσία τους ένα κίνημα από τα “κάτω”, επομένως η λέξη αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τίτλο του νέου φορέα.

Όσο για την Αλλαγή, δεν χρειάζονται πολλές. Με σύνθημα την «Αλλαγή» σάρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 την, «Αλλαγή» πρόταξε το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ για «νέα Αλλαγή» μιλούσε προεκλογικά και η Φ.Γεννηματά. Με το συγκεκριμένο όνομα συμφωνούσε απόλυτα και ο Γ.Παπανδρέου, ενώ οι συνεργάτες του υπενθύμιζαν χθες το απόγευμα ότι το «Κίνημα Αλλαγής» είχε συζητηθεί και για το όνομα του κόμματος που δημιούργησε ο πρώην πρωθυπουργός όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνο βρίσκει και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αντίθετα, αρνητικά προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε εμφανίστηκε η ΔΗΜΑΡ, με την Αγίου Κωνσταντίνου να τονίζει ότι οι αποφάσεις που αφορούν τον νέο φορέα θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων.

Πάντως, από τα επιτελεία των δύο κομμάτων κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το ποιος από τους δύο το εισηγήθηκε. «Θα το κρατήσουν ως μυστικό μεταξύ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση να δηλώνεται ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς ως Κίνημα Αλλαγής και με αυτό το όνομα να μετριέται στις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι οι διαδικασίες για τον νέο φορέα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η Φ.Γεννηματά θα συναντηθεί σήμερα στις 12.00 με τον Γιώργο Καμίνη και στις 13.30 με τον Γιάννη Ραγκούση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα