Πως θα αμυνθεί ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές και τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ

Πως θα αμυνθεί ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές και τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC

Ο πρωθυπουργός στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αναμένεται να κάνει λόγο για “περίεργες διασυνδέσεις” τμημάτων ΑΔΑΕ και ΕΥΠ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Προεκλογικό άρωμα θα έχει η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

Οι τόνοι αναμένεται να ανεβούν με το βλέμμα προς τις εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν θα αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στο ζήτημα των υποκλοπών.

Και αυτό με το επιχείρημα ότι έχει ήδη απαντήσει για το θέμα και στη Βουλή, αλλά και σε συνεντεύξεις και ομιλίες, καθώς και πως ό,τι είχε να κάνει το έκανε, τόσο σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων (παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα), όσο και θεσμικών κινήσεων (με το νέο νομικό πλαίσιο για την ΕΥΠ και την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών όπως το Predator).

Αναμένεται πάντως να καλωσορίσει την πρόταση δυσπιστίας, υπενθυμίζοντας ότι πολλάκις είχε προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να την καταθέσει, αλλά και να αντεπιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ειδικότερα να υποστηρίξει ότι με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών ήρθαν στην επιφάνεια “περίεργες διασυνδέσεις” μεταξύ τμημάτων της ΑΔΑΕ και της ΕΥΠ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση βάζει άλλωστε στο στόχαστρο τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, αλλά και το μέλος της Αρχής, Κατερίνα Παπανικολάου, με το επιχείρημα ότι είχε διατελέσει συνεργάτης του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά.

Κυρίως όμως στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα επικεντρωθεί στη σύγκριση της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στα ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου. Αναμένεται επομένως να αναφερθεί στην υπόθεση Novartis και να καταγγείλει τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, επικαλούμενος τις καταθέσεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και της γραμματέως του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός θα συγκρίνει επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πεπραγμένα της ΝΔ με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και στους τομείς της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, δίνοντας έτσι το ρυθμό μίας άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα