Ποτάμι: Αλαζονική και για επικοινωνιακούς λόγους η αποχώρηση ΝΔ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Ποτάμι: Αλαζονική και για επικοινωνιακούς λόγους η αποχώρηση ΝΔ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης Eurokinissi

Στη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας επιμένει το Ποτάμι. Την αποχώρηση της ΝΔ από τη σημερινή συνεδρίαση σχολίασε ο Δανέλλης

Το Ποτάμι επιμένει στην πρότασή του για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με τη συμμετοχή και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ανακοίνωση του, καρφώνοντας τη Νέα Δημοκρατία για την αποχώρηση της.

“Πιστεύουμε ότι αυτό υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απ’ ότι η δημιουργία άλλου ενός κυβερνητικού οργάνου. Στον διάλογο που θα ακολουθήσει καλούνται όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η σημερινή αποχώρηση της ΝΔ τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη καλλιέργειας κλίματος συνεννόησης στα μείζονα εθνικά θέματα με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Σπύρος Δανέλλης σε δηλώσεις του τόνισε:

“Η πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) έχει ως βασικούς στόχους το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τον αποτελεσματικό συντονισμό και την διακομματική συνεννόηση στα ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας.

Η αλαζονική, για επικοινωνιακούς λόγους, αποχώρηση της Ν.Δ. από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, κατά τη συζήτηση σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), μετά την πρόταση του Ποταμιού, προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

Επιβεβαιώνει, παράλληλα, την αναγκαιότητα καλλιέργειας κουλτούρας συνεννόησης και συναίνεσης στα μείζονα Εθνικά θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής και της Ασφάλειας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version