Ποτάμι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για άρθρο που ανέφερε 'απόλυση Θεοδωράκη από τον Μπόμπολα'

Press conference by the leader of the River party, Stavros Theodorakis at Vellidio Conference Center, Thessaloniki on September 11, 2015. /            ,   11  2015.
Press conference by the leader of the River party, Stavros Theodorakis at Vellidio Conference Center, Thessaloniki on September 11, 2015. / , 11 2015. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Σκληρή ανακοίνωση από το Ποτάμι κατά ΣΥΡΙΖΑ - "H παρέα του Μαξίμου δεν βάζει μυαλό"

To Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλει την "εις βάρος του προπαγάνδα και λασπολογία" από το κόμμα της κυβέρνησης. Αφορμή στάθηκε ένα "λιβελογράφημα" όπως το χαρακτηρίζει με τίτλο "Ο Μπόμπολας απέλυσε τον Θεοδωράκη".

"Λίγες ώρες μετά την σαφή προειδοποίηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον κ.Τσίπρα να σταματήσουν οι άνθρωποί του να ρίχνουν λάσπη στο Ποτάμι γιατί αυτό θα σημάνει μετωπική σύγκρουση, "η παρέα του Μαξίμου" ξαναχτύπησε.

"Αυτή τη φορά έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους τους να κατασκευάσουν ένα λιβελογράφημα με τίτλο "Ο Μπόμπολας απέλυσε τον Σταύρο Θεοδωράκη". "Πώς να εξηγήσεις αλλιώς το μένος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή κατά των καναλαρχών και των τριγωνικών σχέσεων media – πολιτικών – τραπεζών", αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του Πρωθυπουργού, υπαινισσόμενοι ότι είναι η πρώτη φορά που ο Επικεφαλής του Ποταμιού έκανε αναφορά στις τριγωνικές σχέσεις διαπλοκής και στα χρέη των καναλιών", αναφέρει το Ποτάμι.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σημειώνεται:

"Στην Διακαναλική συνέντευξη Τύπου της 21.1.15 (πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου δηλαδή), ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: "Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να πληρώνονται στον ελληνικό λαό. Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, άρα τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους όρους για να έχουν αυτές τις άδειες και θα πρέπει βέβαια να πάμε σε μια νέα διαδικασία να μπουν πιθανόν και νέοι παίκτες στο παιχνίδι".

Στην πρώτη του ομιλία στην Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της 10.2.15 (μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου δηλαδή), ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: "Η τριγωνική σχέση τραπεζών – MEDIA και πολιτικής νοθεύει την ενημέρωση, προσπαθεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και επιβαρύνει εκτός των άλλων και τα δημόσια – εν τη ευρεία εννοία – ταμεία".

Και στις 23.7.15 στη συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον κ.Παππά είπε: "Φέρατε σήμερα έναν νόμο για τα κανάλια. Ποια είναι η άποψή μας; Πολύ αργήσατε. Σας είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι το Ποτάμι θα είναι μαζί σας στη μάχη αν είστε αποφασισμένοι να συγκρουστείτε όντως με τη διαπλοκή και να σπάσετε το τρίγωνο πολιτικής-τραπεζών-media. Παντού πρέπει να μπουν κανόνες και όλοι πρέπει να πληρώσουν".

Αυτές είναι τρεις από τις πολλές αναφορές που έχει κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στις τριγωνικές σχέσεις διαπλοκής και στις άδειες των καναλιών. Οι ξεκάθαρες αυτές θέσεις του Ποταμιού είναι άλλωστε και ο κύριος λόγος που μερίδα των "συστημικών ΜΜΕ" πολεμάει το Ποτάμι ενώ καθημερινά προβάλλει με διθυραμβικούς τίτλους το έργο συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπουργών που με υποσχέσεις – και όσο πρόλαβαν και με αποφάσεις – εξασφαλίζουν στο "παλιό σύστημα" την διαιώνισή του".

Και καταλήγει ως εξής:

"Γιατί όμως "η παρέα του Μαξίμου" επιμένει να επιτίθεται βρώμικα στο Ποτάμι και στον Επικεφαλής του Ποταμιού;

Πριν δώσουμε την δική μας απάντηση καλούμε τον κ.Τσίπρα να καταδικάσει ο ίδιος προσωπικά την χυδαία επίθεση. Αν δεν την καταδικάσει η κατηγορία του λασπολόγου συκοφάντη θα τον συνοδεύει προσωπικά".

SHARE:

24Media Network