Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015

Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015

Ποια τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Οικονομικών για το έτος που είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2014 και 2015. Από αυτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω πολιτικής θέσης, παρουσιάζουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπόλοιπων κομματικών αρχηγών, καθώς και άλλων προσώπων που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς τους τελευταίους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη λίστα, καθώς όφειλε να καταθέσει δήλωση για το έτος 2015, όταν και εξελέγη βουλευτής.

Στα έσοδά του για το έτος φαίνεται να δηλώνει 89.840,62€, με τη σύζυγό του να παρουσιάζει εισόδημα 32.108,26€. Σε ό, τι αφορά τώρα την ακίνητη περιουσία, ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ένα σπίτι 78,80τ.μ., το οποίο και απέκτησε με γονική παροχή από το 1997 και δύο αγροτεμάχια, σε ένα εκ των οποίων κατέχει το 50% της ιδιοκτησίας. Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ανήκουν στην οικογενειακή περιουσία του οικονομολόγου και πέρασαν στην κυριότητά του πολύ πριν το 2015.

Επιπλέον, η σύζυγός του δηλώνει στην κατοχή της ένα γραφείο το οποίο και αγόρασε προ δεκαετίας, δύο οικίες 194τμ και 380τμ αντίστοιχα και τρία αγροτεμάχια.

https://www.news247.gr/download/8112//221000/varoufakis7449.pdf

Επιπλέον, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του διαθέτουν εννέα καταθετικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Αμερική, στους οποίους εμφανίζονται ποσά από 0€ έως και 39.608€ (στην Bank Of America).

Ο easy rider πρώην υπουργός διαθέτει πέραν της μηχανής μεγάλου κυβισμού με τον οποίο τον έχουμε δει να μετακινείται συχνά, τρία ακόμη επιβατικά αυτοκίνητα (ΙΧ), ένα εκ των οποίων από κοινού με τη σύζυγό του και μία ακόμη μοτοσυκλέτα 650κ.εκ. Μια μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού διαθέτει και η σύζυγός του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα