Προανακριτική: Σε αντίθετη κατεύθυνση από το κατηγορητήριο η μαρτυρία Βερύκιου

Προανακριτική: Σε αντίθετη κατεύθυνση από το κατηγορητήριο η μαρτυρία Βερύκιου
Έδρανα των Βουλευτών Eurokinissi

Αρνείται η κυβερνητική πλειοψηφία να εξεταστεί ως μάρτυρας ο Γιάννης Στουρνάρας. Τι είπε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.

Δυστοκία στην διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων καταγράφεται στην προανακριτική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον Νίκο Παππά, ενώ η σημερινή κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, βρέθηκε σε αντίθεση με το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα το ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας πίεζε ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας να εμπλακεί στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Η κατάθεση Βερύκιου

Στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος φαίνεται να τηρεί αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας προσέγγισε τον ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά ως ενδιάμεσος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκειμένου να εμπλακεί στο κανάλι ως συνεργαζόμενος.

O Δήμος Βερύκιος φέρεται να ανέφερε πως δεν ήταν σε κάποιο από τα ραντεβού του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το σύνολο των πληροφοριών του προέρχεται από τον ίδιο τον Δ.Κοντομηνά. Μεταξύ άλλων ο Δ.Βερυκος ισχυρίστηκε πως ο ιδιοκτήτης του καναλιού μετέφερε το ενδιαφέρον του Χρήστου Καλογρίτσα για το κανάλι και κυρίως τις πολιτικές εκπομπές του. Ανέφερε όμως επίσης ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας «μιλούσε απαξιωτικά για την κυβέρνηση». Ο Δήμος Βερύκιος ανέφερε χαρκατηριστικά πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς χρησιμοποίησε την φράση «τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου». Πάντως στην προανακριτική ακούστηκε τμήμα τηλεοπτικής δήλωσης του Δημου Βερύκιου το 2016 στο οποίο ανέφερε ότι «ζητάνε από τον Κοντομηνά να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν», το οποίο ο δημοσιογράφος κλήθηκε να ερμηνεύσει.

Η κατάθεση Βερύκιου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ «μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της Ν.Δ. Τονίζει επίσης πως «το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Οι μάρτυρες

Όσον αφορά το ζήτημα των μαρτύρων η πλειοψηφία της επιτροπής (ΝΔ) επιμένει να αρνείται την κατάθεση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό παρότι η αντιπολίτευση θεωρεί σημαντική την μαρτυρία του μια και η ΤτΕ αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή του τραπεζικού συστήματος και ως εκ τούτου για τους ελέγχους που έγιναν στις εγγυητικές επιστολές όσων μετείχαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Η στάση αυτή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται ως πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να «κλείσει άρον – άρον» την διαδικασία. Τόσο λόγω της ένδειας των αποδεικτικών στοιχείων όσο και για την πιθανότητα να εκτεθεί πολιτικά ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα