Προχωρούν τις άδειες, εστιάζουν στην αξιολόγηση

Προχωρούν τις άδειες, εστιάζουν στην αξιολόγηση
Meeting of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras with the leader of the To Potami Party Stavros Theodorakis, in Athens, on June 24, 2016 / , , 24 , 2016 SOOC

Ως επιβεβαίωση του αδιάβλητου της διαδικασίας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση (και ο Καμμένος) την απόσυρση Καλογρίτσα. Το ζήτημα απασχόλησε τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση κλείνει το μέτωπο με την Εκκλησία χωρίς να αδειάζει Φίλη και εστιάζει στην αξιολόγηση

Οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την απόσυρση Καλογρίτσα, το μέτωπο με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών και το μείζον θέμα της αξιολόγησης, απασχόλησαν το “μίνι υπουργίκό” στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Μαξίμου αντιμετωπίζει τις εξελίξεις ως επιβεβαίωση του αδιάβλητου του διαγωνισμού, υπενθυμίζοντας τη δήλωση Τσιπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος δεν καταβάλλει το τίμημα βγαίνει εκτός διαδικασίας, όπερ και εγένετο. Εμφανίζονται συνεπώς ψύχραιμοι, τονίζοντας ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά όπως προβλέπεται από την προκήρυξη (έλεγχος πόθεν έσχες του επόμενου πλειοδότη Ιβάν Σαββίδη εντός πέντε ημερών και προθεσμία 15 ημερών για την καταβολή της πρώτης δόσης) και εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ότι αυξάνεται πλέον το τίμημα καθώς η Dimera είχε προσφέρει 61,5 εκ ευρώ, ενώ η προσφορά με την οποία είχε αναδειχθεί πλειοδότης ο κ.Καλογρίτσας στη δεύτερη δημοπράτηση ήταν 52,6 εκ ευρώ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξάλλου μιλώντας το πρωί στα Παραπολιτικά FM υποστήριξε ότι σκάει η αντιπολιτευτική φούσκα της ΝΔ που επιχείρησε να ταυτίσει τον κ.Καλογρίτσα με το ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε: “”Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα”.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε μέσω twitter “Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα”, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

Και εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε επιτεθεί στον κ.Καλογρίτσα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε παραχωρήσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ είχε χαρακτηρίσει πολύ καλή την πρόταση Σαββίδη στον Κοντομηνά για τον Alpha (σχολιάζοντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει άδεια, πως “δεν έχει άδεια ακόμη”),  μ έσω twitter υποστήριξε πως η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει ότι δεν “περνά” κολλητούς, τονίζοντας ότι το τίμημα των αδειών ανέρχεται πλέον (εφόσον φυσικά ελεγχθεί το πόθεν έσχες Σαββίδη) στα 255 εκ ευρώ.

Από την αντιπολίτευση εν τω μεταξύ σφοδρά πυρά εξαπέλυσαν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση της ΝΔ.

Μάλιστα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει και πως ήλθε η ώρα του εισαγγελέα.

Τη σύσκεψη στο Μαξίμου απασχόλησε και το έτερο μέτωπο, μεταξύ του υπουργείου Παδείας και της Εκκλησίας, με την κυβέρνηση να στέλνει μήνυμα παύσης εχθροπραξιών.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν ότι “είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα”, διευκρινίζοντας πάντως ότι η στάση αυτή δε συνιστά “άδειασμα” του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Το μείζον άλλωστε αυτή την ώρα για το Μαξίμου είναι η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σε αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, επομένως θα εκταμιευθεί κανονικά η υποδόση, εκτιμούσαν κυβερνητικές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα