Προφυλακιστέος απόστρατος για τα Λέοπαρντ

Προφυλακιστέος απόστρατος για τα Λέοπαρντ

Ο απόστρατος αξιωματικός οδηγήθηκε στη φυλακή, αμέσως μετά την απολογία του για τα 3 εκατ. ευρώ που φέρονται να ήταν "μίζα" για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Λέοπαρντ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο πρώην αξιωματικός Παν. Κάτσης, μετά την απολογία του για την προμήθεια των Λεοπάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ.  ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δωροδοκία από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental, προκειμένου αυτή  να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Λέοπαρντ ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, φέρεται να υποστήριξε ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον Παν. Ευσταθίου, κάτι που και ο τελευταίος το επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα ποσά, ο Π. Κατσής υποστήριξε ότι επρόκειτο για "στήριγμα" από την πλευρά του Ευσταθίου, καθώς εκείνο το διάστημα ο ίδιος αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα.  Κι αυτό γιατί οι δύο άνδρες - κατά τον Π. Κατσή διατηρούσαν εδώ και χρόνια φιλικούς  δεσμούς.

Η ανάκριση πάντως, για τα Λέοπαρντ συνεχίζεται καθώς τις επόμενες ημέρες θα κληθούν  να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Rienhmental Π. Ευσταθίου, τη σύζυγο του που φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του κι ένα ακόμη στρατιωτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Δικαιοσύνη απόστρατος για "μίζα" τριών εκατ. ευρώ

SHARE:

24Media Network