Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Τα βέλη του εναντίον Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι κάνει "περίεργα πράγματα" στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Τουρκία.

Σε νέες προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας ευθέως τη χώρα μας ως υπαίτια για την ένταση στο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ήρθαν ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για πυροβολισμούς που δέχθηκαν από Τούρκους συναδέλφους τους ανοιχτά της Λέρου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στη διάσκεψη των πρέσβεων στην Άγκυρα, κατηγόρησε την Αθήνα ότι κλιμακώνει την ένταση και κάνει “περίεργα πράγματα στο Αιγαίο, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία πάντα της συμπαραστεκόταν στις δύσκολες στιγμές της.

Παράλληλ, κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση. Υποστήριξε δε ότι για να υπάρξει λύση στο θέμα της Κύπρου, πρέπει να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία.

“Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά. Και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα