Προσωπική κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση

Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 /       , , 28  2016.
Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 / , , 28 2016. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή. Τσίπρας: "Δεν έχετε περάσει ούτε έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο". Μητσοτάκης: "Στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό. Είστε εγκέλαδος"

Σε προσωπικό επίπεδο πέρασε η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκπαίδευση με τον πρωθυπουργό να καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι υπερασπίζετε την ιδιωτική εκπαίδευση γιατί δεν έχει περάσει ποτέ έξω από δημόσιο σχολείο ή πανεπιστήμιο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του καταλογίζει υποκρισία.

«Μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ’ έξω ούτε από δημόσιο σχολείο, ούτε από δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τη δημόσια παιδεία παρά μονάχα την ιδιωτική» είπε σε σκληρό προσωπικό τόνο  ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «αυτό είναι το βασικό σας πρόβλημα όταν μιλάτε για την εκπαίδευση». Απάντησε, όμως, στον κ. Μητσοτάκη που του καταλόγισε ότι συμμετείχε στις καταλήψεις.

«Είμαι περήφανος για την προσωπική που διαδρομή και τη συμμετοχή μου στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ιστορίας» ανέφερε και υπογράμμισε τους αγώνες του το 1991 ενάντια στον «αντιαυταρχικό» νόμο της κυβέρνησης «του πατέρα» όπως τόνισε του κ. Μητσοτάκη. Αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά και υποστήριξαν τη δωρεάν παιδεία.

«Εσείς στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο» απάντησε στον πρωθυπουργό σε αντίστοιχο τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντάς του υποκρισία. «Είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα σπουδαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Θα μπορούσατε και εσείς να το κάνετε γιατί είχατε την οικονομική άνεση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα είχε στηλιτεύσει την συμμετοχή του κ. Τσίπρα στις καταλήψεις και είχει υπογραμμίσε ότι το όνομα της παράταξης που ήταν επικεφαλής ο κ. Τσίπρας ήταν εγκέλαδος. «Εγκέλαδος είναι αυτό που έχετε προκαλέσει στη χώρα» σημείωσε.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Μητσοτάκης
SHARE: