Σαμαράς: Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια διαλόγου για τον ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ-Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της Υγείας, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της Υγείας, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση γιατρών - Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ. Προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης στο μέτωπο της Υγείας

Προσπάθειες για να εκτονωθεί η κρίση που έχει προκύψει μεταξύ των γιατρών και του υπουργείου Υγείας, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

SHARE:

24Media Network