Προσπάθειες Τσίπρα για να φέρει το Μουντιάλ στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Βουλγαρία,προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή σύνοδο μεταξύ Ελλάδας,Σερβίας,Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Βάρνα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Βουλγαρία,προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή σύνοδο μεταξύ Ελλάδας,Σερβίας,Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Βάρνα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Στόχος το 2030 όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κατά την τετραμερή συνάντηση στην οποία έδωσε το "παρών" ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ποιες θα είναι οι "αντίπαλες" κοινές υποψηφιότητες, με την Αργεντινή εντός τους.

Μια "αμιγώς" αθλητική είδηση "βγήκε" από την τετραμερή συνάντηση πρωθυπουργών Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. "Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Τότε παρενέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, δίνοντας το "χρονοδιάγραμμα" και επισημαίνοντας ότι "αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030". Σημειώνεται πως η ιδέα ήταν της ελληνικής πλευράς.

Η πρόταση για κοινή συνδιοργάνωση, Μουντιάλ ή Euro, θα σηματοδοτεί και επί της ουσίας τη σύσφιξη των σχέσεων των κρατών των Βαλκανίων σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο.

Αν πάντως κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.

Δύσκολος ο δρόμος λοιπόν για το Μουντιάλ, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η όλη πρόταση τελικά να αφορά διοργάνωση Euro.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Υψηλής σημασίας ο αγωγός IGB

SHARE:

24Media Network