"Προσπαθούμε για να μη γίνουμε Αργεντινή"

22-9-2011-ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια (δ) με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο (α), ο οποίος και θα τον ενημερώσει για το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
22-9-2011-ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια (δ) με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο (α), ο οποίος και θα τον ενημερώσει για το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Για πρόλογο της πραγματικής κρίσης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε "αναγκαίες" τις περικοπές

Επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θέλει πολύ δουλειά αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα  και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες τις Λατινικής Αμερικής.

Επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θέλει πολύ δουλειά αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα  και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες τις Λατινικής Αμερικής.

Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες, όπως σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, βιώνουν το πρόβλημα του οικογενειακού προϋπολογισμού, επανέλαβε ότι δεν είναι αυτό η πραγματική κρίση, αλλά ένας πρόλογος και η προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση.

"Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση.

Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000: Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας" τόνισε σε δραματικό τόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εκβιασμού του ελληνικού λαού με αναφορές στην κρίση της Αργεντινής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, είναι υπερήφανος και δεν θέλει να ταπεινώνεται" και συνέχισε λέγοντας ότι "ο ελληνικός λαός θέλει να είναι καλά ενημερωμένος".

"Όποιος λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα - και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι - βλάπτει τη χώρα", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμα ότι "ο υπερήφανος ελληνικός λαός που δεν μπορεί να εκβιάζεται από τις αγορές και που δεν μπορεί να θίγεται στην υπερηφάνειά του, πρέπει να ξέρει και προσπαθεί. Δεν τον εκφράζουν τον λαό αυτοί που νομίζουν ότι μεσολαβούν και του προσφέρουν ένα συγκεκριμένο είδος πληροφόρησης".

Όπως και κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Γραφείο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε σημαντικές ευθύνες στην Ευρωζώνη, η οποία επανέλαβε ότι "δεν έχει ούτε τα πολιτικά αντανακλαστικά, ούτε τους θεσμούς, που της επιτρέπουν να διαχειριστεί τέτοιες προκλήσεις".

Απέδωσε μάλιστα τη στάση των ισχυρών χωρών της ζώνης του Ευρώ στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις δικές τους προτεραιότητες.

"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί συμβαίνουν και λάθη", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε την σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

SHARE:

24Media Network