Πρόταση νόμου για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ ετοιμάζει η Γεννηματά

Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Στροφή» στα θέματα της καθημερινότητας ετοιμάζεται να κάνει η επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών, με την κατάθεση δύο προτάσεων νόμου που αφορούν στα καυτά θέματα της επικαιρότητας

Τις πρώτες τους κοινές πρωτοβουλίες αναμένεται να πάρουν μέσα στην εβδομάδα οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, προετοιμάζοντας προτάσεις νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την μη επέκταση του υψηλού ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το «πόδι στο γκάζι» δείχνει να έχει πατημένο η Φώφη Γεννηματά, που επιδιώκει να καταστήσει σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου. Η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έχει ήδη δώσει εντολή για την κατάθεση πρότασης νόμου που αφορά το πιο καυτό μέτωπο της επικαιρότητας, ενώ θα υπογράφεται και από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στενοί της συνεργάτες, η πρωτοβουλία αυτή δίνει το στίγμα των προθέσεων της Φ.Γεννηματά για το άμεσο μέλλον. Όπως υποστηρίζουν, τα κοινωνικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της αρχηγού Κινήματος Αλλαγής και πάνω σε αυτά θα στηριχθεί η αντιπολιτευτική τακτική του επόμενου διαστήματος.

Στο επιτελείο της Φ.Γεννηματά εκτιμούν ότι με την κατάθεση προτάσεων νόμου και όχι απλά με την υιοθέτηση μιας στείρας αντιπολιτευτικής ρητορικής, στέλνουν μήνυμα προς τους πολίτες ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη που παράγει πολιτική έχοντας ως στόχο να αποτελέσει άμεσα κόμμα που διεκδικεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο στα δρώμενα του τόπου.

Εκτός από την πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού θα καταθέσουν ακόμα μία για το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που εξαιρούνταν μέχρι σήμερα.

"Τρέχει" τα οργανωτικά

Παράλληλα με την όξυνση της αντιπολιτευτικής ρητορικής και τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, η Φ.Γεννηματά επιθυμεί να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα τα οργανωτικά θέματα ενόψει συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα έχει οριστεί για την 21 Δεκεμβρίου. Εκεί αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Οι επαφές με όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία έχουν ξεκινήσει και η φιλοδοξία της Φ.Γεννηματά δεν είναι άλλη, παρά η έναρξη όλων των διαδικασιών με την είσοδο του νέου χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, ΦΠΑ
SHARE:

24Media Network