Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Greek Parliament, begining of the new season, Athens, 6th of October, 2014 /    , , 6 , 2014
Greek Parliament, begining of the new season, Athens, 6th of October, 2014 / , , 6 , 2014 PALEOLOGOS NICK / SOOC

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με το επιτελείο της Κουμουνδούρου να ετοιμάζει μια σειρά προτάσεων νόμου, στο πλαίσιο των εξαγγελιών που έκανε ο Α.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.  Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Παρά την «καυτή» επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τη συζήτηση του προϋπολογισμού να τρέχει στη Βουλή, για την Κουμουνδούρου εξακολουθεί να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα το κόμμα να δείξει απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.

Ψάχνοντας ένα θετικό σοκ, όπως τονίζουν, για την ενίσχυση της ζήτησης ο τομέας εργατικής πολιτικής του κόμματος είναι ήδη στην τελική φάση για την κατάθεση στη Βουλή της πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Το νομικό τμήμα της Κουμουνδούρου αναμένεται να έχει επεξεργαστεί τη σχετική πρόταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κατατεθεί, αν είναι δυνατόν ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, η πρόταση αφορά την αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες.

Μέσα στον Δεκέμβρη οι επιτελείς του κόμματος σκέφτονται να επανακαταθέσουν και δυο ακόμα προτάσεις νόμου:

1. Την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες έγιναν πιο εύκολες και πιο φθηνές οι απολύσεις για τους εργοδότες.

2. Την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμότητων, που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

Συνεχίζει τις επαφές ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, την πόρτα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ουσιαστικά θα είναι μια νέα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυο πλευρές να έχουν ήδη συμφωνήσει στις αρχές του χρόνου για την συγκρότηση ενός  διευρυμένου μετώπου για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network