Ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από την Ολομέλεια της Βουλής. Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

Ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από την Ολομέλεια της Βουλής. Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ///EUROKINISSI Eurokinissi

Υπερψηφίστηκε το μνημόνιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης με 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ. Μεγάλες οι απώλειες για την κυβερνητική παράταξη. Στο eurogroup σήμερα ο Τσακαλώτος με τη συμφωνία κυρωμένη από την ελληνική βουλή. Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 2.01πμ. προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο. Με 222 ψήφους ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ το νέο μνημόνιο υπερψηφίστηκε δρομολογώντας όμως, τόσο από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του κ. Λαφαζάνη και της κα. Κωνσταντοπούλου, αλλά κυρίως με τις μεγάλες απώλειες στην ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αφού οι απώλειες είναι μεγάλες από την κυβερνητική παράταξη και δεν διασφαλίζεται ούτε το ελάχιστο των 120 βουλευτών που δικαιολογεί τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση. Τα ΟΧΙ παρέμειναν 32, διαμορφώνοντας το μπλοκ των διαφωνούντων και κατά κύριο λόγο της Αριστερής πλατφόρμας. Εκεί όμως που αυξήθηκαν οι απώλειες είναι στα ΠΑΡΩΝ, με τους Καββαδία, Μητρόπουλο, Κανελλοπούλου και Κουρεμπέ να τοποθετούνται έτσι, παρά τη θέση τους να ψηφίσουν ΝΑΙ στις δύο συνεδριάσεις για τα προαπαιτούμενα. Αντίθετα υπήρξαν και δύο βουλευτής. οι κκ. Μπαξεβανάκης και Κασιμάτη που ενώ είχα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στο παρελθόν, σήμερα προσχώρησαν στο ΝΑΙ. Το σύνολο 43 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της κυβέρνησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Δείτε LIVE όλη την διαδικασία της συζήτησης και της ψηφοφορίας του μνημονίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα