Ψήφος Εμπιστοσύνης: Στις 12 της Τρίτης με ομιλία Τσίπρα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή

Ψήφος Εμπιστοσύνης: Στις 12 της Τρίτης με ομιλία Τσίπρα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή
Στιγμιότυπο από τη Βουλή Eurokinissi

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία. Ένταση στην Διάσκεψη των Προέδρων για την απόφαση για διήμερη συζήτηση. Αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά αύριο το πρωί στις 12 η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία. Την συγκεκριμένη απόφαση πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεδρίαση κατά την οποία ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς η αντιπολίτευση ζήτησε η συζήτηση να κρατήσει τρεις μέρες, σε αντίθεση με την εισήγηση του Νίκου Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε η συνεδρίαση να ξεκινήσει αύριο Τρίτη νωρίς το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ. Η τελική απόφαση ήταν η συζήτηση να κρατήσει δύο μέρες, αλλά να επιμηκυνθεί η χρονική της διάρκεια αρχίζοντας από το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με την κρίσιμη τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών αναβάλλεται. Η πλειοψηφία επικαλέστηκε την ανάγκη προετοιμασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεδομένου ότι αποφασίστηκε η συζήτηση να ξεκινήσει νωρίτερα. Αντίθετα, η αντιπολίτευση ζήτησε να μην υπάρξει νομοθετικό έργο, καθώς δεν μπορεί να νομοθετεί μια κυβέρνηση που ενδέχεται να μην διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα