Ψινάκης μαινόμενος για ΚΑΣ: Δεν βγάζεις άκρη, είναι ανόητοι

Ψινάκης μαινόμενος για ΚΑΣ: Δεν βγάζεις άκρη, είναι ανόητοι

O Δήμαρχος Μαραθώνα συνεχίζει την αντιπαράθεση με το αρχαιολογικό συμβούλιο και κάλεσε την υπουργό πολιτισμού να τοποθετηθεί επί του θέματος (vid)

Έντονη κριτική άσκησε για μια ακόμη φορά ο Ηλίας Ψινάκης, ενάντια στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στα ΜΜΕ. Η αντιπαράθεση του Δημάρχου Μαραθώνα ξεκίνησε από την άρνηση του συμβουλίου να παραχωρήσει τον Τύμβο για τη διεξαγωγή συναυλίας, σημείο από όπου ξεκινά ο κλασικός Μαραθώνιος, με την αιτιολογία πως πρόκειται για ταφικό μνημείο.

Όπως είπε ο κ. Ψινάκης, από την μία το ΚΑΣ απαγορεύει από τη μία τη συναυλία σε εκείνο το σημείο, όμως την επιτρέπει σε άλλο σημείο που αποτελεί επίσης ταφικό μνημείο, εκείνο των Πλαταιών. "Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Εκεί ανήκει ο τάφος των Πλαταιών. Δηλαδή, να μην τραγουδήσει ο Ξαρχάκος και η Πρωτοψάλτη στον έναν τάφο των Αθηναίων αλλά να τραγουδήσουν στον τάφο των Πλαταιών. Δεν βγάζεις άκρη είναι ανόητοι".

Ας κοιτάξει το ΚΑΣ να φροντίσει τον μυκηναϊκό τάφο του Μαραθώνα

Ο Ηλίας Ψινάκης επέλεξε να δώσει συνέντευξη Τύπου μπροστά από ένα "κρυμμένο" μνημείο, εκείνο του θολωτού Μηκυναϊκού τάφου στο Μαραθώνα, ο οποίος όπως έδειξε ο κ. Ψινάκης παραμένει αποκλεισμένος από το κοινό. "Το ΚΑΣ, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αντί να στέλνει μηνύματα γιατί δεν κάνει κάτι» σχετικά με έναν Μυκηναϊκό τύμβο, που υπάρχει στην περιοχή του Μαραθώνα  και έχει μείνει ανεκμετάλλευτος".

Ο κ. Ψινάκης μίλησε στα ΜΜΕ και παρουσίασε έναν μυκηναϊκό τάφο, "αντάξιο του Αγαμέμνωνα στις Μυκήνες όπως είπε". Ο Δήμαρχος Μαραθώνα έδειξε πρόχειρο κτίριο το οποίο στέγαζε το συγκεκριμένο μνημείο.

Ο μόνος τρόπος να βοηθήσω τον τόπο είναι τα ΜΜΕ και ο κόσμος

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα: "Ο μόνος τρόπος που μπορώ εγώ να βοηθήσω τον τόπο είναι εσείς και ο κόσμος. Εμείς όλοι στον Μαραθώνα είμαστε ενωμένοι" προσπαθώντας για τον "Μαραθώνιο που έχουμε μπροστά μας. Όταν έχεις ένα παγκόσμιο brandname, το μόνο που μπορείς να προβάλεις είναι τον Μαραθώνιο προς το παρόν και τα αρχαία. Τα αρχαία δεν είναι στο χέρι μας και δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μόνη μας, γιατί απαγορεύεται από το ΚΑΣ".

Το ΚΑΣ δεν κάνει καλά τη δουλειά του

Ο κ . Ψινάκης κάλεσε την υπουργό πολιτισμού κα. Πλάκα, για την οποία φρόντισε βέβαια να πει τα καλύτερα λόγια, αλλά και την υπουργό τουρισμού Άλκηστη Πρωτοψάλτη που ήταν και η ίδια μέρος της αντιπαράθεσης αφού εκείνη τραγουδούσε στη συναυλία να πάρουν θέση για το θέμα.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε παρέμβαση της υπουργού που δήλωσε πως το ΚΑΣ κάνει καλά τη δουλειά του λέγοντας: "Η υπουργός πολιτισμού όταν λέει ότι το ΚΑΣ κάνει  καλά τη δουλειά του, εγώ λέω ότι δεν την κάνει καλά. Όλοι αυτού του ΚΑΣ, οι αδέκαστοι που προσέχουν τα μνημεία, βεβαίως έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και δεν μπορούν να τα κάνουν όλα".

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη Ψινάκη:

SHARE:

24Media Network