Πυρά Πολύδωρα κατά Στουρνάρα για το ειδικό τέλος ακινήτων

Πυρά Πολύδωρα κατά Στουρνάρα για το ειδικό τέλος ακινήτων
©COPYRIGHT:ALIKI ELEFTHERIOU-ALL RIGHTS RESERVED.NO REPRODUCTION WITHOUT PERMISSION,CREDITLINE COMPULSORY EMAIL:[email protected] ATHENS-GREECE

Κατά του ειδικού τέλος ακινήτων, ο Βύρων Πολύδωρας, σε ερώτησή του προς Ι. Στουρνάρα

Την αντίθεσή του στη συνέχιση είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων εκφράζει, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάνα, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "το χαράτσι της ΔΕΗ" ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός και θα ίσχυε εφάπαξ.

"Παρά τις κατηγορηματικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων το 2013, το λεγόμενο "χαράτσι", μεταβαπτιζόμενο πανηγυρικά (στην ειδική τελετουργική διάσκεψη των αρχηγών- κυβερνητικών εταίρων) σε "ενιαίο φόρο", που σε καμιά περίπτωση δεν είναι, διακηρύσσεται ότι θα εισπραχθεί εκ νέου από τη ΔΕΗ" τονίζει, χαρακτηριστικά, ο κ. Πολύδωρας, στην ερώτησή του προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Και συνεχίζει: "Είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι "πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012", γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013. Και φυσικά, είναι όλως αδιάφορη η συζήτηση για τον "εισπράκτορα" ΔΕΗ ή ΔΟΥ. Δεν ενδιαφέρει το ποιος θα το εισπράττει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τι θα καταβληθεί".

Υπογραμμίζει ότι "το "χαράτσι της ΔΕΗ" ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός και εννοείται ότι θα ίσχυε εφάπαξ. Εφάπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Δεν επαναλαμβάνεται. Αν επαναληφθεί, είναι νέος φόρος, όπως κι αν ονομάζεται, όσα ψευδώνυμα και αν λαμβάνει. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Είναι εκτός δικαιϊκής τάξεως"».

"Το επιχείρημα ότι θα είναι "λιγότερες οι εισπράξεις του χαρατσιού το 2013", λόγω της ηθελημένης αοριστίας του και της αντιφατικότητάς του με την πρώτη θέση "θα εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε και το 2012", προσδίδει στο πράγμα μια "πονηρία", που δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών" καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

SHARE:

24Media Network