Πυρετώδεις συσκέψεις με το βλέμμα στην τρόικα - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Πυρετώδεις συσκέψεις με το βλέμμα στην τρόικα - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της κρίσιμης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα τη Δευτέρα. Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Ξεχωριστή συνάντηση με Ευαγ. Βενιζέλο

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της κρίσιμης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα τη Δευτέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

"Για κάλυψη της απόστασης που μας χωρίζει με την τρόικα στο θέμα του δημοσιονομικού κενού", έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει στην τρόικα ως διαρθρωτικά καλύπτουν την απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: "Ναι. Κατά την άποψή μας ναι. Βεβαίως, την καλύπτει".

Ποια μέτρα θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι "δεν έχει πια σημασία να μιλάμε για ύψος. Επειδή έχουμε καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους, καταθέτουμε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους".

Ερωτηθείς δε, γιατί αναβλήθηκε η συνάντηση της Κυριακής με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: "Δεν αναβλήθηκε. Θα γίνει τη Δευτέρα. Δεν είχαμε πει ποτέ ότι θα γίνει αύριο συνάντηση. Αύριο είναι η μέρα του Πολυτεχνείου".

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί δράσεις, με στόχο τη μείωση της τιμής προϊόντων στην αγορά σε είδη που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις παραμένει ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις υπό αναδιάρθρωση αμυντικές βιομηχανίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

SHARE: