Ραλλία Χρηστίδου στο News 24/7: Τα fake news και ο σεξισμός στην υπηρεσία της πολιτικής φίμωσης

Ραλλία Χρηστίδου στο News 24/7: Τα fake news και ο σεξισμός στην υπηρεσία της πολιτικής φίμωσης
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με δηλώσεις της στο News 24/7 στις χυδαίες επιθέσεις που δέχτηκε από τους Κλεάνθη Λοΐζο και Γρηγόρη Ψαριανό με τις αναρτήσεις της fake φωτογραφίας της.

Με μια άκρως προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά ήρθε αντιμέτωπη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή τραγουδίστρια, Ραλλία Χρηστίδου, με αφορμή μια fake φωτογραφία της, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια φωτογραφία που παρουσιάζει την κ. Χρηστίδου με βαθύ ντεκολτέ να μιλά από βήμα της Βουλής και η οποία είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Τη φωτογραφία ανήρτησε, αρχικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος Κλεάνθης Λοΐζος, συνοδεύοντάς την με υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ειδική μνεία στο επάγγελμά της ως τραγουδίστριας. Η κ. Χρηστίδου απέστειλε στον δημοσιογράφο εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας να κατεβάσει την χυδαία ανάρτησή του, αλλά και να επανορθώσει με νέα ανάρτηση, πράγμα που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Βέβαια, μπορεί ο κ. Λοΐζος να έσβησε τη φωτογραφία και να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως “έπεσε θύμα”, ωστόσο, είναι άκρως επικίνδυνη η συμπεριφορά που επέδειξε, συνδέοντας την ιδιότητα της κ. Χρηστίδου ως μουσικού με λέξεις που παραπέμπουν στη σεξουαλικότητα ενός ατόμου. Η επίθεση προς το πρόσωπο της ήταν χυδαία και διαιωνίζει πλήθος στερεοτύπων της ελληνικής κοινωνίας, που προσπαθούμε καθημερινά να εξαλείψουμε, ενώ ήταν μια απόδειξη πως ο σεξισμός απέναντι στις γυναίκες – και δη απέναντι στις γυναίκες πολιτικούς – καλά κρατεί.

Το γεγονός ότι η κ. Χρηστίδου προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν να κρίνει ούτε το ποιόν της ως ανθρώπου, ούτε την προσωπικότητά της, ούτε και τη θέση της στην πολιτική. Το ότι είναι γυναίκα, φαίνεται να έκανε ακόμη πιο εύκολη την επίθεση του κ. Λοϊζου, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει δημόσια στην ανάρτησή του λέξεις που υποτιμούν και υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο και οι οποίες δεν αρμόζουν στο λεξιλόγιο όχι μόνο ενός δημοσιογράφου, αλλά και σε κανενός.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική, προχώρησε σε παρόμοια προσβλητική ανάρτηση και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα αναδημοσίευσε τη fake φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, κάνοντας ένα χυδαίο σχόλιο. Η κ. Χρηστίδου κάλεσε τον κ. Ψαριανό να απολογηθεί και να κατεβάσει την ανάρτησή του, αλλιώς επρόκειτο να ασκήσει τις δέουσες νομικές ενέργειες εναντίον του.

Ο κ. Ψαριανός διέγραψε μετά από πολλές ώρες την χυδαία ανάρτησή του, ωστόσο, την αντικατέστησε με μια νέα και ακόμη πιο εξοργιστική ανάρτηση, αφού επανέλαβε το προηγούμενο σχόλιό του, απλώς χωρίς τη fake φωτογραφία. Μάλιστα, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά συνέχισε να σχολιάζει με ειρωνεία το περιστατικό, χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την σεξιστική και άκρως προσβλητική συμπεριφορά του.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως απέστειλε εξώδικο στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται, πως πολλοί θεωρούν ότι τέτοιου είδους χυδαίες επιθέσεις δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ή ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά, επειδή απευθύνονται σε γυναίκες. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια ακόμη έκφανση του σεξισμού από τον οποίον διακατέχονται.

Ραλλία Χρηστίδου: Τα fake news και ο σεξισμός στην υπηρεσία της πολιτικής φίμωσης

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τραγουδίστρια, Ραλλία Χρηστίδου, απαντά στις χυδαίες επιθέσεις που δέχτηκε με σχόλιό της στο News 24/7, κάνοντας λογο για σεξιστική συμπεριφορά που εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της κ. Χρηστίδου με τίτλο “Τα fake news και ο σεξισμός στην υπηρεσία της πολιτικής φίμωσης”:

“Είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο η σπίλωση της τιμής και της υπόληψης συντρόφων και συνοδοιπόρων του χώρου μας, από το αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Τώρα ήρθε η σειρά μου, και, αφού πολιτικά και ηθικά δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι να μου προσάψουν, επέλεξαν την κατασκευή ψευδών ειδήσεων. Η λογική είναι, όσο πιο ψευδές και «τραβηγμένο» είναι κάτι, τόσο μεγαλύτερη εντύπωση θα κάνει. Και η αλήθεια; Αυτή, δυστυχώς δεν απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα τη «νέα κανονικότητα». Αν η αλήθεια δε συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις τους, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Κατασκεύασαν λοιπόν -πρόχειρα κιόλας- μια φωτογραφία και άρχισαν να τη διακινούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χυδαιολογώντας. Τι τους ενόχλησε άραγε και στράφηκαν εναντίον μου; Γιατί αυτές οι κινήσεις ούτε ασυντόνιστες ήταν ούτε τυχαίες.

Η επίθεση ήταν πολιτική και επειδή πολιτικά επιχειρήματα «απέναντι» δεν υπάρχουν και πολλά, επιλέχθηκε ο δρόμος της συκοφαντίας και των ύβρεων. Θέλουν να μη μιλάμε, να μην έχουμε άποψη, να μην ακουγόμαστε, ει δυνατόν, καθόλου. Η τοποθέτησή μου στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ενόχλησε γιατί ήρθε κόντρα στη συνεχή προσπάθεια για αμαύρωση των διαδηλώσεων μέσω της τραγωδίας της Μαρφίν, στην απόδοση ευθυνών με αυθαίρετο και διχαστικό τρόπο, στη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής. Τελικός αποδέκτης της λάσπης, των ψεμάτων, των fake news, ο πολιτικός μας χώρος και ο Αλέξης Τσίπρας. Φοβούνται το γεγονός ότι δεν είμαστε ίδιοι, ότι δε μπορούν να βρουν ατασθαλίες στη μεριά μας, ενώ απέναντι οι αποδείξεις βοούν. Σε αυτή την οργανωμένη και συστηματική δολοφονία χαρακτήρων, στις συνεχείς φωνές του κλέφτη για να τρομάξει ο νοικοκύρης, αρνούμαι να γίνω θύμα. Κινήθηκα νομικά όπως έχω δικαίωμα, σεβόμενη πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς, τόσο απέναντι στο φερόμενο ως δημοσιογράφο όσο και απέναντι σε πρώην βουλευτή που, με το γνωστό του αγοραίο ύφος, αφού ανάρτησε τη fake φωτογραφία χωρίς να έχει πάρει είδηση ότι ήταν κατασκευασμένη, στη συνέχεια την απέσυρε, διατηρώντας όμως το κουτσαβάκικο στυλ των σχολίων του και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη.

Συνεχίζουμε την πολιτική μας δουλειά, χωρίς να πτοούμαστε και χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Ο κόσμος μας βλέπει, μας ακούει και μας κρίνει όλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα