Ρατσιστικό σχόλιο καθηγητή για Αντετοκούνμπο - Αποπέμφθηκε από τη θέση του

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS

Ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Καλέμης, χρησιμοποίησε βαρύτατους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αντετοκούνμπο, με αποτέλεσμα την αποπομπή του.

Οργή έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Twitter του καθηγητή και Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας, Κωνσταντίνου Καλέμη,  με την οποία επιτίθεται κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον "μαϊμού", με αφορμή δηλώσεις του διεθνούς καλαθοσφαιριστή.

Το ρατσιστικό τουήτ του καθηγητή Κ. Καλέμη σε βάρος του Γ. Αντετοκούνμπο
Το ρατσιστικό τουήτ του καθηγητή Κ. Καλέμη σε βάρος του Γ. Αντετοκούνμπο

Στο βιογραφικό του εμφανιζόταν ως διδάσκων στο ΕΚΠΑ και  στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin εμφανίζεται ως σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Μετά την κατακραυγή ο Κωνσταντίνος Καλέμης "κατέβασε" τους λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια, καθώς και το βιογραφικό του στο linked-in, ενώ το ΕΚΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος δεν υπήρξε μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Ο Κ. Καλέμης αποπέμφθηκε από την θέση του συντονιστή στη δομή της Μαλακάσας με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το απόγευμα της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί ερώτηση από τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι ο καθηγητής θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του συντονιστή στη δομή της Μαλακάσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία, Αντετοκούνμπο, Υπουργείο Παιδείας
SHARE:

24Media Network