Ρήγας: Πρότεινα στο οικονομικό επιτελείο να ανέλθει από τα 8 στα 30 ευρώ ο μισθός των φαντάρων

Ρήγας: Πρότεινα στο οικονομικό επιτελείο να ανέλθει από τα 8 στα 30 ευρώ ο μισθός των φαντάρων
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 καλεσμένος του Βασίλη Σκουρή και της Αγγελικής Σπανού. Τι είπε για το νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ και για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Για το νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

– Η μείωση της θητείας αφορά τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Θα επωφεληθούν όλα τα αγόρια αυτών των οικογενειών που στις πολύτεκνες οικογένειες θα κάνουν 6 μήνες θητεία και στις τρίτεκνες 9 μήνες.

– Όσα παιδιά έχουν κηρυχθεί ανυπότακτα και παρουσιαστούν μέχρι το 2020, θα απαλλαγούν από όλες τις κυρώσεις και τα πρόστιμα.

– Υπάρχει μείωση για την εναλλακτική θητεία. Ήταν 15 μήνες για λόγους τιμωρητικής αντίληψης. Είχαμε μεγάλες παρεμβάσεις από την ΕΕ και είναι σωστό να γίνει 12 μήνες όση είναι η θητεία που έχουν όλοι.

– Διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα στρατιωτικά νοσοκομεία υπό προϋποθέσεις.

– Όλοι οι στρατιωτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να πάνε σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο.

– Ορισμένοι κάτοικοι νησιών της άγονης γραμμής πηγαίνουν στο ναυτικό νοσοκομείο.

– Αν υπάρξει δημοσιονομική δυνατότητα μπορεί και πρέπει να γίνει αύξηση του μισθού των φαντάρων. Είναι οκτώ ευρώ τον μήνα από το 2001 και η πρότασή μου είναι να αυξηθεί στα 30 ευρώ.

– Στο πλαίσιο του κανόνα 1 προς 1, θα γίνουν προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις. Με τον εξορθολογισμό που έγινε καταφέραμε να έχουμε αποτελεσματικές, επαρκείς και με ισχυρό τρόπο αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις.

– Δίνουμε άλλα τρία χρόνια στους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

-Απελευθερώνονται χώροι στρατοπέδων. Αλλά για να παραχωρηθεί πρέπει να υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπου υπάρχει σχέδιο δίνεται στρατόπεδο. Με τον δήμαρχο Λάρισα και το δήμαρχο Κοζάνης έχει γίνει αυτό.

-Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας είναι αναμφισβήτητη. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι προς συζήτηση η αγορά φρεγατών. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των F16.

Παράλληλα, ο Πάνος Ρήγας τοποθετήθηκε για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας. “Δεν έχουν το δικαίωμα οι θεσμικοί μας πιστωτές να μας εμποδίσουν. Η ΝΔ είχε επενδύσει στην περικοπή των συντάξεων και δεν της βγήκε. Ούτε τώρα θα της βγει”, είπε.

Περί ελληνικού μπερλουσκονισμού

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ρήγας επεσήμανε τον κίνδυνο ανάδειξης ενός φαινομένου ελληνικού μπερλουσκονισμού. Ειδικότερα, σημείωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Ακόμη και αν υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα δεν θα είναι πρόβλημα γιατί έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη για όσα έχουμε κάνει. Ο λαός θα αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή να θα επιστρέψουμε στην οικονομική μαφία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα διαπλοκής υπήρχε.

Είναι φανερό ποιοι έχουν πάνω τους δικογραφίες και καταγγελίες και στηρίζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι υποχείριο οικονομικών συμφερόντων. Ας αποτρέψουμε ένα φαινόμενο ελληνικού μπερλουσκονισμού, Κυκλοφορώ και δεν έχω αισθανθεί ποτέ την αποδοκιμασία του κόσμου. Οι αντιδράσεις στη βόρεια Μακεδονία προέρχονται από ελάχιστους. Έχουμε μια κοινωνική ένταση που περιλαμβάνει εθνικισμό και αλυτρωτισμό.

Η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έπαιρναν την ευθύνη και γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ. Το θέμα συνδέεται με την ασφάλεια στα Βαλκάνια. Θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση από όλο το δημοκρατικό σύστημα, δεν μπορούμε να βλέπουμε προσπάθεια ορμπανοποίησης στη χώρα μας. Στη χώρα μας κάποιοι ασπάζονται τις πρακτικές Ορμπαν. Το ΚΙΝΑΛ έχει τέτοιο μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι βρίσκεται στην άλλη πλευρά, αφού θέλει τη νίκη της ΝΔ. Στην Ευρώπη γίνονται συνεργασίες πράσινων, κεντροαριστεράς, κόκκινων. Εδώ δεν το αντιλαμβάνονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα