Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: Στις ευρωεκλογές να μην πέσουμε στην παγίδα των ευρωσκεπτικιστών

Η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου
Η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου EUROKINISSI

"Το μήνυμα στις ευρωεκλογές είναι να ψηφίσουμε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Έχουμε συμφέρον ως πολίτες αυτού του κόσμου. Ως Έλληνες έχουμε ανάγκη μια Ευρώπη δυνατή" είπε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

«Η διαχείριση των απορριμάτων είναι αρμοδιότητα των δήμων. Εμείς θα σταθούμε στις νέες δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές για να βρούμε μια λύση που θα οδηγήσεις στη σύγχρονη διαχείριση αλλά θα προβλέπει και σύγχρονα μέτρα» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής "Κέντρο Ελέγχου" με τους Μάνο Χωριανόπουλο και Γιώργο Καρελιά η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

«Πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί η ανακύκλωση, ώστε να έχουμε λιγότερους όγκους. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί η ανακύκλωση. Πρέπει να βοηθήσουμε τους δήμους να αποκτήσουν το κατάλληλο προσωπικό και υπηρεσίες ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Κάνουμε συλλογική έκκληση - και στις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία - να εφαρμοστεί η ανακύκλωση παντού. Πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους στις δομές τους για να συμβάλουν στην εφαρμογή της ανακύκλωσης» είπε και πρόσθεσε ότι «όλα τα νησιά έχουν πρόβλημα διαχείρισης των αποριμμάτων. Δεν πρέπει όμως τις πραγματικές προκλήσεις να τις θάψουμε κάτω από τα σκουπίδια. Ειδικά στα Ιόνια νησιά, έχουν γίνει μεγάλα έργα. Βρίσκονται στη μεγάλη ευρωπαϊκή περιφέρεια που παρουσιάζει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, τις οποίες όμως δεν έχουν εκμεταλλευτεί.»

«Δημιουργούμε στρατηγικό σχέδιο ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε τους ελληνικούς προορισμούς τουριστικά» ανέφερε, κάνοντας λόγο για τουριστική εκπαίδευση, ενώ μίλησε και για την ανάγκη θέσπισης νέας νομοθεσίας με περιβαλλοντολογική ευαισθησία.

Ερωτηθείσα για τις ευρωεκλογές, η κα. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου διαπίστωσε ότι στην Ε.Ε. παρατηρείται τελευταία χαλάρωση του συνδετικού ιστού, «και όταν συμβαίνει αυτό, όλα θα χαλαρώσουν. Η περιφερειακή πολιτική δεν θα έχει τους πόρους που χρειάζεται, ούτε η πολιτική άμυνας της Ε.Ε. Στις ευρωεκλογές πρέπει να αναδειχθεί αυτό.»

Συνέχισε ότι «οι ευρωσκεπτικιστές καλύπτονται από τον μανδύα ότι έχουν κριτική συνείδηση. Δεν θέλουν όμως την καλύτερη Ευρώπη και αυτήν την παγίδα πρέπει να την αντιληφθούν οι ψηφοφόροι. Το μήνυμα στις ευρωεκλογές είναι να ψηφίσουμε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Έχουμε συμφέρον ως πολίτες αυτού του κόσμου. Ως Έλληνες έχουμε ανάγκη μια Ευρώπη δυνατή» είπε. Χρειάζεται «γνώση, στόχους φιλοευρωπαϊκούς και δέσμευση για το κοινό καλό», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές
SHARE:

24Media Network