Σ. Ρούσσος: “Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διαβήματα”

Σ. Ρούσσος: “Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διαβήματα”

Ο αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σωτήρης Ρούσσος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6

“Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διαβήματα”. Με αυτή την φράση περιέγραψε ο αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σωτήρης Ρούσσος τη συμπεριφορά της Άγκυρας, με φόντο τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ανέφερε ότι η γείτονα “καταλαβαίνει” μόνο με στρατιωτική παρουσία και οικονομικές κυρώσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της exxon mobil και του Αμερικανού πάστορα αντίστοιχα.

Υποστήριξε ότι την Τουρκία δεν την ενδιαφέρει το Διεθνές Δίκαιο αλλά το να “πει” σε όλους πως οποιαδήποτε κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να έχει το δικό της “ok”. Με αυτό τον τρόπο -κατά τον ίδιο- θα μπορέσει να πάρει ένα μερίδιο στην ενέργεια καθώς τώρα είναι περιθωριοποιημένη.

Εκτίμησε επίσης πως παρά τη στήριξη Ισραήλ και Αιγύπτου στην Κύπρο, οι χώρες αυτές δεν θα συμβάλλουν με στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, άρα αυτό το βάρος -όπως είπε- πέφτει σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και για αυτό θα πρέπει Αθήνα και Λευκωσία να συνεχίσουν τις διπλωματικές ενέργειες και να προσπαθήσουν να πείσουν την Ουάσινγκτον να περιορίσει την Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα