Σαχινίδης: Θετικό το ταξίδι στις ΗΠΑ - Θα κριθεί από το αποτέλεσμα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Σε μια ψύχραιμη, πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

"Το κλίμα ήταν θετικό και αναδείχτηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρέπει όμως να δούμε τα αποτελέσματα και μετά να κρίνουμε". Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην υπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε ότι πρέπει να περιμένουμε να φανούν τα αποτελέσματα και σε μια δεύτερη συζήτηση να κάνουμε την αποτίμηση. "Αναφερόμενος στις επενδύσεις είπε ότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό. Επισήμανε ωστόσο, ότι "η αδυναμία της Ελλάδας στις επενδύσεις από το εξωτερικό είναι διαχρονική και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πως θα κινηθούμε στο μέλλον".

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του και για το λόγο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί -όπως είπε- εάν δεν πάνε καλά οι επενδύσεις θα δυσφημιστεί η χώρα μας και θα δημιουργήθει αρνητικό κλίμα για επενδύσεις γενικότερα.

Αναφορικά με το χρέος σημείωσε πως η συζήτηση έχει τις εξής προϋποθέσεις: Να κλείσει η αξιολόγηση, να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία και να έχει γίνει η αποταμίευση. «Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να έχει γίνει έως το τέλος Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

SHARE: