Σακελλαρίδης:”Δεν μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες”

Σακελλαρίδης:”Δεν μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες”
O Γαβριήλ Σακελλαρίδης Eurokinissi

Με νέα τοποθέτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζει ότι αποφεύγει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες με αφορμή όσα έχει πει τελευταία για το προσφυγικό.

Νέα δημόσια παρέμβαση έκανε την Πέμπτη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θέλοντας να υπερασπιστεί, όπως τονίζει, “τις αξίες και τις αρχές του” με αφορμή σενάρια που τον εμπλέκουν είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας τόνισε χαρακτηριστικά: “Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το ΚΥΣΕΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις για κατάργηση των β’ βάθμιων επιτροπών προσφυγών για το άσυλο, αλλά και την έμμεση αναφορά σε push-backs, έκανα μία δημοσίευση αυτονόητης κριτικής. Η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι αφού την “πέφτω” στην σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία συνέντευξη μου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ανάμεσα σε εκτενή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, αναφέρθηκα και στις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ.

Η πιθανότητα να μην κάνω ούτε το ένα στην πρώτη περίπτωση, ούτε το άλλο στη δεύτερη, αλλά απλά να μένω σταθερός σε κάποιες αξίες και αρχές, ανεξάρτητα το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση και να μην μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δεν περνάει από το μυαλό των δημοσιολόγων. Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων.

Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα