Σακελλαρίδης: Εδώ και 7 μήνες οι κάτοικοι της Καρδίτσας ζουν σε μια κατάσταση ομηρίας

Διαβάζεται σε 3'
Σακελλαρίδης: Εδώ και 7 μήνες οι κάτοικοι της Καρδίτσας ζουν σε μια κατάσταση ομηρίας
Γαβριήλ Σακελλαρίδης / FACEBOOK

Επτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι κάτοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, όπως τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στην πολύπαθη περιοχή της Καρδίτσας βρέθηκε την Παρασκευή ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μαζί με συνυποψήφιούς τους.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του, «οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν τος αποζημιώσεις, τα επιδόματα ενοικίου, την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και στα χωράφια τους. Ακόμα περιμένουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών από τα χωράφια τους ενώ ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος».

Εστιάζει, δε, στις καθυστερήσεις στις αγροτικές ενισχύσεις και την μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Όπως καταλήγει, καλώντας να μην συμβιβαστούμε με αυτή τη συνθήκη, «εδώ και 7 μήνες οι κάτοικοι των περιοχών ζουν σε μια κατάσταση ομηρίας, περιμένουν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ζουν υπό τον διαρκή φόβο των βροχοπτώσεων και την ίδια στιγμή βιώνουν την ίδια ακρίβεια και μείωση του εισοδήματος όπως σε όλη την χώρα».

Η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Χτες βρεθήκαμε στην Καρδίτσα με τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς στην περιοχή και την Elena Olga Christidi, την Ζωή Ακριβούλη – Zoe Akrivouli και το Nikitas Mylopoulos υποψήφιους ευρωβουλευτές/ριες.

Επισκεφτήκαμε τον Παλαμά, τον Βλοχό, την Μεταμόρφωση, τις περιοχές που βίωσαν την καταστροφή του Daniel τον Σεπτέμβρη του 2023 και ακόμη μέτρανε τις πληγές τους.

Οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν τος αποζημιώσεις, τα επιδόματα ενοικίου, την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και στα χωράφια τους. Ακόμα περιμένουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών από τα χωράφια τους ενώ ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος.

Συζητήσαμε για το περίφημο master plan των Ολλανδών που προέκυψε χωρίς διαβούλευση και οι κάτοικοι το θεωρούν εκτός πραγματικότητας της περιοχής. Ένα σχέδιο που ιδιωτικοποιεί την διαχείριση του αρδευτικού δικτύου, προωθεί την εκτροπή του Αχελώου αντί για μικρότερα και αποτελεσματικότερα έργα και κάνει συρραφή από υπάρχουσες προτάσεις για έργα χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους.

Μας μίλησαν για τις καθυστερήσεις στις αγροτικές ενισχύσεις και την μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Είναι εντυπωσιακή η απόγνωση των ανθρώπων της περιοχής εξαιτίας των καθυστερήσεων, της γραφειοκρατίας και κυρίως της έλλειψης ενσυναίσθησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το βράδυ μιλήσαμε στην εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στην πόλη της Καρδίτσας όπου παρά την καταρρακτώδη βροχή -σε μια περιοχή που έχει δεινοπαθήσει- παραβρέθηκαν δεκάδες πολίτες.

Γενικό συμπέρασμα: εδώ και 7 μήνες οι κάτοικοι των περιοχών ζουν σε μια κατάσταση ομηρίας, περιμένουν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ζουν υπό τον διαρκή φόβο των βροχοπτώσεων και την ίδια στιγμή βιώνουν την ίδια ακρίβεια και μείωση του εισοδήματος όπως σε όλη την χώρα.

Να μην συμβιβαστούμε με αυτή την συνθήκη.

Να διεκδικήσουμε μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα