Σακελλαρίδης: Μικροκομματική εκμετάλλευση της γυναικοκτονίας της 28χρονης από τον Κ. Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Η ανάρτηση του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιχείρησε να αποδομήσει το επιχείρημα των τελευταίων ημερών περί “ανάγκης απελευθέρωσης των αστυνομικών από τους περιορισμούς για τη χρήση των όπλων τους”, με αφορμή και τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

“Ακούγοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό χτες βράδυ να χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία, τελικά βγήκε πολύ νόημα. Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους για να αλλάξει την ατζέντα για τις πολιτικές ευθύνες του Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά κυρίως για να ψαρέψει στα θολά νερά της Ακροδεξιάς ενόψει ευρωεκλογών” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

“Μια ημέρα μετά την γυναικοκτονία μπροστά στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ξεκίνησαν συντονισμένα να αναπαράγονται δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιολόγων που απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης περί «ανάγκης απελευθέρωσης των αστυνομικών από τους περιορισμούς για την χρήση των όπλων τους».

Αρχικά δεν έβγαζε και πολύ νόημα αυτή η γραμμή.

Πρώτα από όλα τι σχέση είχε αυτό με την γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας; Από πουθενά δεν προκύπτει ότι κάποιος αστυνομικός είχε διάθεση να προστατέψει τη ζωή την κοπέλας. Εδώ ούτε καν αναρωτήθηκαν γιατί ο δολοφόνος έκοβε βόλτες έξω από το ΑΤ.

Δεύτερον, οι αστυνομικοί σε περίπτωση άμεσης απειλής της ζωής, σύμφωνα με τη νομοθεσία έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όπλο τους.

Τρίτο και σημαντικότερο, το πρόβλημα δεν είναι η μη χρήση του όπλου. Είναι η κατάχρηση των όπλων όπως μαρτυρούν οι εκτελέσεις Ρομά συμπολιτών μας, χωρίς να υπάρχει απειλή είτε για τη ζωή των στην ομίλων είτε άλλων πολιτών.
Ακούγοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό χτες βράδυ να χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία, τελικά βγήκε πολύ νόημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους για να αλλάξει την ατζέντα για τις πολιτικές ευθύνες του Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά κυρίως για να ψαρέψει στα θολά νερά της Ακροδεξιάς ενόψει ευρωεκλογών.

Και προς μεγάλη του ντροπή, χρησιμοποιεί ως αφορμή την γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα