Σακελλαροπούλου: “Ευνοϊκό για τις προσπάθειες συνεργασίας το κλίμα ηρεμίας με την Τουρκία”

Διαβάζεται σε 1'
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου SOOC

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βιέννη τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

«Το κλίμα ηρεμίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μας με την Τουρκία ευνοεί τις προσπάθειες για εξεύρεση κοινών τόπων συνεργασίας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό της κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βιέννη.

«Η Ελλάδα, ως γειτονικό κράτος και φίλη του Ισραήλ και των αραβικών κρατών, είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Η ΠτΔ, παρευρέθηκε νωρίτερα χθες, Δευτέρα (4/12), σε δεξίωση που παρέθεσε στην πρεσβευτική κατοικία, προς τιμήν της και παρουσία Ελλήνων ομογενών, ο πρέσβης της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος.

Απευθυνόμενη στους ομογενείς, η κα. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή τους, στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών και τόνισε την προσφορά του απανταχού Ελληνισμού.

Την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αυστρίας και θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα