Σακοράφα για πνευματικά δικαιώματα: Ψήφισα “όχι” γιατί ευνοούνται οι μεγάλες εταιρίες

Σακοράφα για πνευματικά δικαιώματα: Ψήφισα “όχι” γιατί ευνοούνται οι μεγάλες εταιρίες
Η Σοφία Σακοράφα Eurokinissi

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισα κατά για την οδηγία που ρυθμίζει τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο.

“Είμαι υπέρ της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών” δήλωσε στον news247 στους 88,6 η Σοφία Σακοράφα παρότι ψήφισε όχι στην σχετική ψηφοφορία.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία της για το άρθρο 17 το οποίο προβλέπει πως όποιος ανεβάζει κάτι για το οποίο υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα θα έχει νομικές συνέπειες και ο ίδιος και το μέσο που χρησιμοποιεί για την ανάρτηση. Αυτό σημαίνει κατά την ίδια ότι όποιος έχει λεφτά και μπορεί να πληρώνει τα δικαιώματα θα μπορεί να ανεβάζει ό,τι θέλει ενώ όποιος δεν έχει χρήματα όχι.

Εκτίμησε ότι από τη συγκεκριμένη ρύθμιση ωφελούνται μόνο οι μεγάλες εταιρίες και σημείωσε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί και να ψαχτεί περισσότερο πριν ψηφιστεί.

Για την υποψηφιότητά της με το Μερα25 είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις του κόμματος. “Η ψήφος δεν πρέπει να είναι ψήφος αγανάκτησης και τιμωρίας αλλά συνειδητή, καθαρή, πολιτική και ενημερωμένη” υπογράμμισε. Μίλησε για χάλια του κοινοβουλίου που δεν αποφασίζει το ίδιο.

Τόνισε, τέλος,ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι πιο Ευρωπαίος από πολλούς Ευρωπαίους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα