Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Τζιτζικώστας στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Τζιτζικώστας στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Οι δήμαρχοι της χώρας θα αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν όσον αφορά στη μεταφορά των διαθεσίμων των δήμων στην ΤτΕ

Παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μεταξύ άλλων, πραγματοποιείται σήμερα στη Χαλκιδική το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί η στάση των δήμων όσον αφορά στη μεταφορά των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης είχε επιλέξει να μην αποφασίσει το διοκητικό συμβούλιο της Ένωσης, αλλά το σύνολο των δημάρχων που θα ψηφίσουν σήμερα στο συνέδριο για το θέμα. Ο κ.Πατούλης γενικότερα είχε κρατήσει μία προσεκτική στάση, στη λογική “βλέπουμε ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας και τις εγγυήσεις για την προσωρινότητα του μέτρου”, δεν θέλησε όμως να επιβάλει κάποια απόφαση στη βάση των δημάρχων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πάντως προχθές άνοιξε λογαριασμό στην ΤτΕ προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα, χωρίς να περιμένει την απόφαση του συνεδρίου και καθώς έχει ήδη λάβει σχετική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σαμαράς θα βρεθεί στη Χαλκιδική επιχειρώντας ένα άνοιγμα στους δημάρχους της κεντροδεξιάς και όχι μόνον, αξιοποιώντας και όποια δυσαρέσκεια και ανησυχία για την ΠΝΠ. Θα συνδυάσει αυτή την κίνηση με επίσκεψη στις Σέρρες που είχαν πληγεί από πλημμύρες (και οι οποίες στο νεοδημοκρατικό συλλογικό υποσυνείδητο είναι συνδεδεμένες με τον καραμανλισμό), ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και της πανεπιστημιακής κοινότητας και το Σάββατο θα βρεθεί στην Ξάνθη για τη δεύτερη προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ, με θέμα αυτή τη φορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ.Αβραμόπουλος, προερχόμενος και ο ίδιος από το χώρο της αυτοδιοίκησης, θα παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με την ιδιότητα του ως επίτροπος Μετανάστευσης -καθώς το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους δήμους- σε μία κίνηση που πάντως έχει και πολιτικό ενδιαφέρον.

Ο κ.Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (και ένα από τα πρόσωπα που έχουν διακριτικά μπει στο κάδρο των γενικότερων συζητήσεων για την επόμενη γαλάζια ημέρα) θα δώσει επίσης το παρόν.

Η ΚΕΔΕ άλλωστε ελέγχεται από κεντροδεξιά πλειοψηφία και οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με γαλάζια υποστήριξη είναι ex officio μέλη της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ, ενώ γενικότερα η αυτοδιοίκηση είναι ένα από τα λίγα πεδία όπου οι γαλάζιοι κρατούν ακόμη δυνάμεις.

SHARE:

24Media Network