Σε έναν αριθμό συνδέονται ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ΑΣΜ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σημείωσε πως όσα δεν έγιναν επί 15 χρόνια θα γίνουν μέσα στο 2016

Στους βασικούς άξονες που θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών μέσα στο 2016 αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής, με στόχο όπως είπε την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι μεταρρυθμίσεις που  θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016 είναι:

Ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου

Το δημόσιο θέλει ποιοτική αναβάθμιση. Θέλει οι Σχολές Δημόσιας Διοίκησης να παίξουν ένα πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο ώστε να καλύψουμε κενά. Εγώ δεν είμαι υπέρ της λογικής ότι το Δημόσιο είναι εργαλείο που πρέπει να απαξιώνουμε. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση δυνάμεων ώστε να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Διαλειτουργικότητα:

Η Διαλειτουργικότητα είναι μια πολύ μεγάλη και βαθιά μεταρρύθμιση που μπορεί να φέρει το Δημόσιο πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Συγκεκριμένα:

Έχουμε 15 μεγάλες βάσεις του Δημοσίου οι κύριοι πυλώνες του οποίου είναι το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο. Με βάση το εκκαθαρισμένο πλέον Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο μπορούμε πλέον αποφασιστικά να προχωρήσουμε στη Διαλειτουργικότητα με όλες τις βάσεις του Δημοσίου. Δηλαδή να προχωρήσουμε σε σύνδεση ΑΜΚΑ ΑΦΜ, με το υπ. Παιδείας, με το ΑΣΜ του υπ. Άμυνας, με το ΥΠΕΞ.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να μην μετακινούνται 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, με συνέπεια να μην μετακινούνται και άνθρωποι που ταλαιπωρούνται και να μην καταναλώνονται εργατοώρες αξίας εκατομμυρίων.

Αυτό θα γίνει το 2016. Ο,τι δεν έγινε επί 15 χρόνια παρά τις προσπάθειες - γιατί έγιναν προσπάθειες, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν προκάτοχό μου – θα γίνει φέτος. Ξοδεύτηκαν 7 δισ. ευρώ από το 2000. Παρά ταύτα το έργο αυτό δεν μπόρεσε να προχωρήσει με αποτέλεσμα τα συστήματά μας να μην επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό έχει ως συνέπεια τη γραφειοκρατία, το γρηγορόσημο κλπ.

Επειδή θέλω ο πολιτικός να δεσμεύεται χρονικά, σας λέω ότι θα γίνει εντός του 2016.

Την έχω πάρει επάνω μου την υπόθεση αυτή, την παρακολουθώ προσωπικά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο. Γιατί, ως πολίτης, ντρέπομαι σήμερα η Εσθονία να έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνείς σε ένα νούμερο και να γίνεσαι ηλεκτρονικά κάτοικος της Εσθονίας και εμείς με τόσα σπουδαία μυαλά στη χώρα μας, να έχουμε υστέρηση.

Πολυνομία

Αυτό μαζί με την Επιτροπή που έχουμε ήδη συστήσει επιτέλους για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της πολυνομίας είναι οι παρεμβάσεις που προωθούμε στο ΥΠΕΣΔΑ με πολύ συστηματικό τρόπο, είναι οι θεσμικές τομές που επιχειρούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη.

SHARE:

24Media Network