Σε εξέλιξη η συγκέντρωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Με συνθήματα κατά της Βουλής, της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και αρκετά εθνικιστικά, εξελίσσεται η συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.

Σε εξέλιξη, με συμμετοχή σαφώς μικρότερη όλων των προηγούμενων, βρίσκεται η διαμαρτυρία για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπροστά από τη Βουλή.

Τα κύρια συνθήματα των περίπου 2.000 διαδηλωτών αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί, θεωρώντας έτσι πως δεν θα προχωρήσει η συμφωνία. Μάλιστα έχει υψωθεί και σχετικό πανό που γράφει “Παυλόπουλε παραιτήσου”.

Ακόμη, οι διαδηλωτές καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον των βουλευτών και του συνόλου του πολιτικού κόσμου με το σύνθημα “Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί”. Από νωρίς στην πλατεία, βρίσκονταν περίπου 100 άτομα με κουκούλες και σημαίες, οι οποίοι φώναζαν διαρκώς εθνικιστικά συνθήματα όπως “Λαός-στρατός-εθνικισμός” και “Να καεί το … η Βουλή”.

Με προτροπή των τελευταίων, λίγο μετά τις 18:00 ο κόσμος μετακινήθηκε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αργότερα το σκέπασαν με μια ελληνική σημαία και άφησαν ένα στεφάνι που γράφει “Ή Μακεδονία είναι ελληνική” με υπογραφή “Ο μέγας Αλέξανδρος”.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί, όπως και στις: Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Όλγας, Πανεπιστημίου και Ηρώδου Αττικού. Κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται επί της Βασιλισης Σοφίας ώστε να εμποδίσουν την πρόσβαση στους διαδηλωτές στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται τόσο στα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη αλλά και σε όλη την περίμετρο της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα