Σε μία ιστοσελίδα τα πρώτα 500 "πόθεν έσχες" δημάρχων και αντιδημάρχων

Σε μία ιστοσελίδα τα πρώτα 500 "πόθεν έσχες" δημάρχων και αντιδημάρχων

Επιχείρηση "Διαφάνεια" πριν τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σε νέα ιστοσελίδα τα "πόθεν έσχες" δημάρχων και αντιδημάρχων. Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

Τα "πόθεν έσχες" 500 αιρετών της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας συγκέντρωσε σε μία ιστοσελίδα η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος».

Τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η οργάνωσης με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014), αλλά ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των επιτροπών ποιότητας ζωής, υποχρεούνται να αναρτούν στα site των δήμων τους τα πόθεν έσχες τους.

Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, η aftodioikisi.gr είχε διαπιστώσει ότι δήμαρχοι κρύβουν τα "πόθεν έσχες" τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network