Σε πρόσληψη 1.000 οπλιτών προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Με την κατάθεση σταφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στιγμιότυπο από τα στρρατθιωτικά αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς αποδίδουν τιμές. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Με την κατάθεση σταφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στιγμιότυπο από τα στρρατθιωτικά αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς αποδίδουν τιμές. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση των ΕΔ μετά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Ποια θα είναι η κατανομή των οπλιτών

Χίλιοι οπλίτες βραχείας περιόδου (ΟΒΑ) θα καταταχθούν το 2017 στις Ενοπλες Δυνάμεις με δυνατότητα παραμονής τους έως και τρία χρόνια, όπως καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών.

Οι 600 προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς, ενώ από 200 θα διατεθούν για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται στο άρθρο 13 του ν. 1911/1990-Α’ 166 και η ενεργοποίηση του θεσμού αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, με μέριμνα των αντίστοιχων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι σχετικές διαδικασίες και προϋποθέσεις, που θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων.

Πηγή: To Βήμα

SHARE:

24Media Network