Σε ρυθμούς debate κινείται η Κεντροαριστερά

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΤ --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΤ --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τα σημεία στα οποία θα χτυπήσουν κατά την διάρκεια του αποψινού debate προετοιμάζουν πυρετωδώς τα επιτελεία των υποψηφίων

Τα χαρτιά τους ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού θα ανοίξουν απόψε το βράδυ οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριτεράς, με την προεκλογική περίοδο να μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού πλέον απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Τα επιτελεία όλων των υποψηφίων στηρίζουν πολλά στην σημερινή πρώτη τηλεμαχία που θα μεταδοθεί στις 21.00 από την ΕΡΤ2, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα απευθυνθούν σε τόσο μεγάλο κοινό, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σχεδόν ταυτόχρονα, δίνοντας την ευκαιρία στους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για τις προτάσεις του καθενός.

Να απαντήσει στο βασικό ερώτημα των πολιτών “Σε τι μπορεί να συμβάλει η Κεντροαριστερά” θα επιχειρήσει από την Αγία Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε καμία προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν εκ των συνυποψηφίων της, εκτιμώντας ότι τέτοιου συγκρούσεις κάθε άλλο παρά τον στόχο της ενότητας για την επόμενη μέρα εξυπηρετούν. Άλλωστε, θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ως εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί το αύριο της παράταξης, μακριά από τα κακώς κείμενα τις τελευταίας εξαετίας. Παράλληλα, θα εστιάσει στο σχέδιο “Ελλάδα” εκτιμώντας ότι είναι ένα πλήρες πολιτικό πλάνο, που απαντάει στις προκλήσεις του σήμερα, ενώ δεν θα παραλείψει να επιτεθεί σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, εξηγώντας τις διαφορές της από τους δύο μεγάλους σημερινούς πόλους.

Στο επικοινωνιακό χάρισμα του Σταύρου Θεοδωράκη επενδύει το επιτελείο του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιθυμεί να στείλει μήνυμα ξεσηκωμού, αφού εκτιμά ότι η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων θα τον οδηγήσει στη νίκη. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί ως εγγυητής της ενότητας την επαύριο της εκλογής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπηρετήσει το εγχείρημα είτε ως στρατηγός, είτε ως απλός στρατιώτης. Με ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος που θα απευθυνθεί στον Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο έχει ανοίξει μέτωπο τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αθήνας θα θελήσει να αναδείξει τον αέρα του νικητή που κουβαλάει μετά τις δύο νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Ο Γ.Καμίνης θα εστιάσει κι αυτός με τη σειρά του στην μαζικότητα της συμμετοχής, επενδύοντας πολλά στην τοποθέτηση του για έναν μεγάλο, προοδευτικό πόλο που θα μπει σύντομα σε τροχιά ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Να δεσμεύσει τους συνυποψηφίους του ότι δεν θα συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προσπαθήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, κρατώντας ψηλά το λάβαρο του αντιδεξιού αγώνα, που τόσο πολύ έχει λείψει τα τελευταία χρόνια από την παράταξη.

Στην ανάγκη ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού του νέου φορέα θα επιμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που αναμένεται να απευθυνθεί στο συναίσθημα των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει την ψήφο του.

Το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μανιάτης, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για την ανάγκη να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προϋπόθεση για την επιστροφή της Κεντροαριστεράς στο προσκήνιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνοιγμα Τσίπρα σε Θεοδωράκη

Κεντροαριστερά: Ανοίγματα επιχειρούν οι υποψήφιοι

Μάχη για την κεντροαριστερά και μέσω 'μεσημεριανάδικων'

SHARE: