Αθανασίου: Σε τρεις μήνες έτοιμο το βραχιολάκι των κρατουμένων

Αθανασίου: Σε τρεις μήνες έτοιμο το βραχιολάκι των κρατουμένων
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Ο υπουργός δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να είναι έτοιμο το σύστημα που θα επιτρέπει στο Ρωμανό να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό βραχιολάκι, θα είναι έτοιμο σε ένα τρίμηνο. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός της εξεύρεσης λύσης, έστω και την τελευταία στιγμή από τη Βουλή. Όπως ανέφερε “το ζητούμενο ήταν οι σπουδές και όχι συγκεκριμένα ο Ρωμανός”. Μάλιστα, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης, σημείωσε πως δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ όπως εξήγησε η τελική λύση που ανέφερε ελάχιστα διέφερε από εκείνη που είχε προτείνει εκείνος αρχικά. “Ό,τι έλεγα εξ αρχής αυτό έγινε: φοίτηση εξ αποστάσεως και βεβαίως μόλις τεθεί σε ισχύ το βραχιολάκι θα εφαρμοστεί. Αυτό έγινε στο τέλος” ανέφερε. Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για την υπόθεση: “Ποια ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Τελευταία στιγμή είπε κάτι που δεν ήταν σαφές”.

Σε ό, τι αφορά την εφαρμογή του συστήματος παρακολούθησης ανέφερε πως τα προβλήματα με τις ενστάσεις εταιριών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκάλεσαν την καθυστέρηση: “Οι εταιρίες που είχαν αποκλειστεί είχαν προσφύγει με ενστάσεις τους στη Δικαιοσύνη. Όταν άνοιξε ο δρόμος και λύθηκε το ζήτημα του χρονικού ορίζοντα που θα παραδώσει η ανάδοχος τον τεχνικό εξοπλισμό, είπα ότι μπορεί να προχωρήσει η πρόβλεψη στην τροπολογία”.

Ο κύριος Αθανασίου κατέληξε λέγοντας πως η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε ομοφώνως, γεγονός που δέιχνει την απαραίτητη κοινοβουλευτική συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα. Εκείνη την ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τον διόρθωσε τονίζοντας πως δύο κυβερνητικοί βουλευτές, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδις και Θανάσης Πλεύρης καταψήσαν την τροπολογία. Παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να διαψεύσει το γεγονός, τελικά κατέληξαν στη δήλωση ότι υπήρξε «διακομματική συμφωνία» για την τροπολογία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα