Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας AP

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, του εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας και έθεσε σε ετοιμότητα την ΕΜΑΚ.

Λίγη ώρα μετά τα φονικά Ρίχτερ των 6,8 Ρίχτερ που σάρωσαν την ανατολική Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα