Σενάρια κρίσης στην Ελλάδα και 4ου μνημονίου από τη ΝΔ σύμφωνα με την Ξαφά

Σενάρια κρίσης στην Ελλάδα και 4ου μνημονίου από τη ΝΔ σύμφωνα με την Ξαφά

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν όσα φέρεται να είπε η Ξαφά σε συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο. Το Μαξίμου κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι επενδύει σε καταστροφή μέσω της φερόμενης ως μυστικοσυμβούλου του. Διαψεύδει σχέση με Ξαφά η ΝΔ

Το σενάριο ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, με συνέπεια οι τράπεζες να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και πως η κυβέρνηση θα παραιτηθεί, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θα υπογράψει 4ο μνημόνιο στη συνέχεια, φέρεται να παρουσίασε σαν ενημέρωση σε επενδυτές σε κλειστή λέσχη στο Λονδίνο η πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι η κ.Ξαφά φέρεται ως μυστικοσύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι η συζήτηση με πιθανούς επενδυτές σε κλειστή λέσχη στο Ουέστμινστερ του Λονδίνου έγινε την ώρα που η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν προ εβδομάδων στο επίκεντρο των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση, με το ΔΝΤ να υποχωρεί τελικά και να μην εγείρει ενστάσεις για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα εξαπέλυσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού με γραπτό του σχόλιο.

“Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και προσθέτει:

“

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει.”

ΝΔ: Δεν είναι σύμβουλος ούτε μυστικοσύμβουλος Μητσοτάκη η Ξαφά

“Η Μιράντα Ξαφά ουδεμία σχέση έχει με τη ΝΔ. Δεν είναι ούτε σύμβουλος, ούτε μυστικοσύμβουλος του προέδρου. Τι άλλο θα... ανακαλύψουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου”, ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της ΝΔ.

H αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε στη συνέχεια και αναλυτική ανακοίνωση:

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;

Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει.

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια.

Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Δράση: Συκοφαντική επίθεση κατά της Ξαφά

Με ανακοίνωση της η Δράση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της οποίας, είναι η κ.Ξαφά, κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση: “Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".

Ξαφά: Fake news και αθλιότητες

Για fake news κάνει λόγο η κ.Ξαφά με δήλωση της στο Liberal.gr:

Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται «ειδήσεις» χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

SHARE:

24Media Network