Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή. Ικανοποίηση από το Μαξίμου

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή. Ικανοποίηση από το Μαξίμου
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Την επόμενη ημέρα σχεδιάζουν ήδη στο Μαξίμου εκτιμώντας πως η συζήτηση στη Βουλή έδωσε τέλος στα σενάρια για «ρήγμα» στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα και Μπαλαούρα.

Με το κλίμα στη Βουλή να πολώνεται στο μέγιστο βαθμό από το κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εικόνα και τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρωθυπουργός για τα οποία, όπως τονίζουν «δεν δόθηκε καμία απάντηση».

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν στο NEWS 247 μετά το τέλος της συζήτησης πως μοναδική διέξοδος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», καθώς όπως εκτιμούσαν δεν είχε καμία απάντηση να δώσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες του πρωθυπουργού.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπόρεσε να πει κάτι συγκεκριμένο χρησιμοποιώντας το «πυροτέχνημα» της προσφυγής στις κάλπες, ενδεχόμενο το οποίο απέκλεισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μένουν στο γεγονός της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια που δόθηκαν από τις  τράπεζες σε κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκτιμώντας πως είναι ένα πεδίο στο οποίο πρέπει να χυθεί άπλετο φως.

Σημαντική θεωρούν και την πρωτοβουλία για την σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα επανεξετάσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.

Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη στην δευτερολογία των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη όταν ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός έχει συνεργάτη του έναν από τους εκβιαστές δημοσιογράφους.

Αυτό που τόνιζαν κυβερνητικές πηγές είναι πως «ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε το ρόλο του συκοφάντη, μόνο και μόνο για να έχει την ευκαιρία να πει ένα ψέμα που (κατά παραγγελία του) θα παίξουν τα κανάλια».

Η συζήτηση για την δικαιοσύνη και την διαφάνεια ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση με το προσφυγικό και την διαπραγμάτευση να βρίσκονται στην πιο δύσκολη φάση τους. Ο χρόνος, πάντως δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς η συζήτηση επιχειρήθηκε να δράσει «συγκολλητικά» στην κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς και στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων.

Η χθεσινή παρέμβαση του Πάνου Καμμένου, άλλωστε ήρθε να ηρεμήσει τα πνεύματα και όσον αφορά το θέμα του Γιάννη Μουζάλα, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για «λεκτικό λάθος», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ όλων των προηγούμενων ημερών του NEWS 247, πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα παραμείνει στη θέση του.

Καθόλου τυχαία δεν θα είναι η παρουσία του Γιάννη Μουζάλα αύριο το μεσημέρι στη  συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία έχει κληθεί να ενημερώσει.

Το «βλέμμα» των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένο και στους «53» μετά την άρνηση των 4 μελών της Πολιτικής Γραμματεία να υπογράψουν την ανακοίνωση για τη προσφυγικό.  Από το κυβερνητικό στρατόπεδο θέλουν να καθησυχάσουν τους βουλευτές του κόμματος διαβεβαιώνοντάς τους, πως η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση της απόλυτης διασφάλισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών θέλοντας να ξεκαθαρίσουν όλα τα θολά σημεία της συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα